Apple onderzoekt futuristisch-ogend apparaat met uitrolbaar OLED-scherm

Lars Paijmans
2 maart 2017, 15:36
1 min leestijd
Apple onderzoekt futuristisch-ogend apparaat met uitrolbaar OLED-scherm

Apple dient zo nu en dan patenten in die ons een bijzonder kijkje in de toekomst gunnen. Vandaag is zo’n dag, met een patent waarin we een toestel zien met een Apple oprolbaar display.

Lees verder na de advertentie.

Apple oprolbaar display vastgelegd in patent

Het patent met de naam ‘Electronic devices with retractable displays’. Die naam doet de afbeeldingen en tekst in het patent eer aan, want het Apple-product dat we hier te zien krijgen lijkt op geen enkel bestaand apparaat.

Apple oprolbaar display

Op de tekeningen zien we twee stokjes met speakergaatjes erin, die je uit elkaar kunt trekken om een buigbaar en oprolbaar OLED-scherm te laten verschijnen. In de twee kokers aan de zijkanten zitten de processors en camera verwerkt. Beide cilinders kunnen gemaakt worden uit een enkel stuk aluminium, keramiek, glas of plastic.

Buigbaar en uitschuifbaar scherm

Omdat de camera’s op deze manier ver van elkaar verwijderd zijn, kunnen ze stereoscopische afbeeldingen maken. Het meest bijzondere onderdeel van dit patent is echter het uitrolbare scherm. De twee cilinders zijn bewust hol van binnen, zodat je hier het display in op kunt rollen.

Zodra je het OLED-display maximaal uitrolt, wordt het automatisch vastgezet. Wat voor plannen Apple met dit patent heeft, is echter nog erg onduidelijk. Is het een nieuwe versie van de iPad die over een aantal jaar verschijnt? Of speelt Apple met het idee voor een compleet nieuw product.

Dergelijke patenten geven altijd een interessant kijkje in de keuken van Cupertino, al moet je er niet vanuit gaan dat we hier in de nabije toekomst meer over te weten komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Patent
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen