‘Apple begint rechtszaak tegen verkoper neppe opladers op Amazon’

Rutger Otto
20 oktober 2016, 15:14
2 min leestijd
‘Apple begint rechtszaak tegen verkoper neppe opladers op Amazon’

Volgens Apple is 90 procent van de opladers die als ‘officieel’ worden aangeduid door verkopers op Amazon helemaal niet echt. Daarom spant Apple een rechtszaak aan.

Lees verder na de advertentie.

Neppe Apple-opladers als officieel verkocht

Apple sleept Mobile Star LLC voor de rechter. Dat bedrijf is de grootste aanbieder op Amazon (en Groupon) die opladers als officieel van Apple verkoopt, terwijl dat helemaal niet zo is. Volgens het bedrijf van Tim Cook maakt Mobile Star LLC daarmee inbreuk op patenten en auteursrechten.

Volgens Apple zorgt de verkoop van onofficiële opladers mogelijk voor gevaar, staat in de aanklacht van het bedrijf. “De veiligheid van klanten is belangrijk voor Apple, daarom zorgt Apple dat de producten heel goed getest worden op betrouwbaarheid. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze voldoen aan de veiligheidsstandaarden.” Apple stelt dat dit soort verkopen de naam van het bedrijf bezoedelen.

apple-oplader

Verkoop via Amazon gestopt

Nadat Apple vaststelde dat de opladers niet officieel waren, maar ze wel als zodanig werden verkocht, werd Amazon op de hoogte gebracht. De Amerikaanse webwinkel zorgde er toen voor dat Mobile Star zijn verkooprechten moest inleveren.

“De afgelopen negen maanden heeft Apple op Amazon, om zijn merkbescherming te waarborgen, ruim honderd opladers en Lightning-kabels gekocht die als officieel werden verkocht”, staat in Apples document. “Uit onderzoek en tests bleek dat bijna 90 procent van deze producten nep zijn.”

Apple wil flinke vergoeding

Apple eist een schadevergoeding boven de 2 miljoen voor de inbreuk op zijn merken. Ondertussen heeft MacRumors een reactie van Amazon waarin het bedrijf zegt een ‘zero tolerance’ beleid te voeren op de verkoop van namaakspullen. “We werken nauw samen met producenten en merken en we treden streng op tegen overtreders.” Wil je zeker weten dat een product door Apple is goedgekeurd, koop dan altijd bij Apple zelf of bij goedgekeurde Apple Resellers.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen