Apple op het matje geroepen door milieuvervuiling

Redactie
16 november 2011, 16:03
1 min leestijd
Apple op het matje geroepen door milieuvervuiling

Apple is onlangs met vijf Chinese milieuorganisaties rond de tafel gaan zitten om de zorgen over vervuiling van leveranciers van Apple te bespreken. Dit is na aanleiding van kritische rapporten voor het ‘omzeilen’ van het systeem.

Milieuvervuiling door leveranciers van Apple

Apple levernacier, door Gizmodo

Apple leverancier, door Gizmodo

Volgens het report van Penn Olson heeft de 3,5 uur durende meeting bij Apple in Beijing, China plaats gevonden met 9 vertegenwoordigers van verschillende milieuorganisaties en 5 vertegenwoordigers van Apple. Het gespreksonderwerp was het feit dat 27 verschillende leveranciers van Apple onderdelen beschuldigd zijn van milieuvervuiling.

Li Li, een van de vertegenwoordigers van een milieuorganisatie, geeft aan dat ze tevreden was dat Apple de tijd nam om er voor te zitten, maar dat het bedrijf de verantwoordelijkheid van de milieuvervuiling bij de leveranciers blijft houden.

Apple bekent schuld

Apple heeft toegegeven dat van de 27 beschuldigde bedrijven, 15 daadwerkelijk leveranciers van Apple onderdelen zijn. Apple weigerde te vertellen welke van de 27 dit zijn.

[quote] Apple said they had already spoken to 11 supply firms and asked them to reform, and they’re in the process of initiating communications with the other four.[/quote]

Feng Yongfeng, een vertegenwoordige van een andere milieuorganisatie, zegt dat Apple toe heeft gegeven dat ze niet genoeg nadruk leggen op een groener milieu, en dat in de toekomst beter gekeken zal worden naar de milieuvervuiling van de leveranciers.

Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's