Apple onthult veel nieuwe informatie

Gisteravond (Nederlandse tijd) gaf Tim Cook, CEO van Apple, een boeiende presentatie tijdens een bijeenkomst met investeerders. Tim Cook laat onder anderen informatie los over de iPad, Apple TV, Apple’s winst en de omstandigheden in Chinese fabrieken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De iPad

Er zit een stijgende lijn in de tablet markt. Apple’s tablet, de iPad, is dan ook razend populair. Toch is er veel concurrentie die de prijs een stuk scherper heeft staan. Tim Cook liet weten niet bang te zijn voor concurrentie die misschien lagere prijzen hanteren. Tim Cook liet het volgende weten;

Maar prijs is zelden het meest belangrijke aspect. Een goedkoop product zorgt misschien voor goede verkoopcijfers, maar als klanten thuiskomen en het apparaat gebruiken, is het plezier direct weg”, aldus Tim Cook.

Apple’s geld

Alle winst die Apple overhoud aan haar producten is verbluffend te noemen. Bijna 100 miljard euro heeft het bedrijf nu contant. De investeerders wilde graag weten wat er exact met dit geld gaat gebeuren. Om de investeerders gerust te stellen kwam Cook met deze nieuwe informatie;

Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat we meer geld hebben dan nodig is om het bedrijf te runnen. We voeren al langer een actieve discussie met de raad van bestuur over wat we met het geld gaan doen. Deze discussie wordt nu gedetailleerder.”

Chinese fabrieken

De afgelopen tijd was Apple negatief in het nieuws vanwege het niet juist behandelen van personeel die in Apple’s fabrieken werken. De druk zou veel te hoog liggen en er zou te veel worden gevraagd van werknemers. Verschillende rapporten en onderzoeken toonde aan dat Apple direct aan de slag moest om de werkomstandigheden drastisch te verbeteren.

Het bedrijf wordt momenteel door een onafhankelijk bureau onderzocht om te kijken of Apple zich heeft gehouden aan de nieuwe eisen.

Apple TV

Veel liet Apple niet los over het toekomstige nieuwe Apple TV, ondanks de bescheiden informatie zei Cook het volgende;

”Het is momenteel een hobby. Apple doet uit principe niet aan hobby’s. We geloven in focus en hard werken aan een beperkt aantal producten. We hebben altijd geloofd dat er iets te halen valt op deze markt.”

Apple heeft ook vage informatie los gelaten over het combineren van internet met je televisie.

Al met al heeft Apple veel nieuwe informatie los gelaten, er zijn geen nieuwe aankondigen voor nieuwe productlanceringen geweest

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.