Apple brengt MagSafe terug: draadloos opladen met de nieuwe iPhones

Wouter Nijsen
13 oktober 2020, 19:42
1 min leestijd
Apple brengt MagSafe terug: draadloos opladen met de nieuwe iPhones

Apple brengt MagSafe terug en ditmaal naar de iPhones. De oplaadstandaard komt terug in allerlei accessoires en werkt standaard met de nieuwe iPhones, zoals de iPhone 12.

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt MagSafe officieel terug

Apple kondigt tijdens het grote Apple-event aan dat MagSafe terugkeert en nu werkt met de nieuwe iPhone 12. Het bedrijf komt met twee nieuwe MagSafe-opladers, waarmee je de nieuwe toestellen draadloos kunt opladen. Je kunt MagSafe zien als de vervanger van AirPower, de draadloze oplader die nooit is verschenen omdat ‘ie niet aan Apples kwaliteitseisen voldeed.

magsafe

De MagSafe-opladers zijn draadloze opladers die dankzij de magneten precies op de juiste plek vallen zodat je functioneel kunt opladen. Het voordeel van draadloos opladen is dat je niet langer hoeft te rommelen met kabeltjes, al moet je de MagSafe natuurlijk wel via een stopcontact van stroom voorzien.

Bovendien kun je je Apple-apparaat op deze manier van stroom voorzien zonder dat je ‘m aan de kant hoeft te leggen: tijdens het gebruik kun je gewoon opladen. Naast de standaard oplader introduceert Apple een ook Duo Charger, die gelijktijdig ook je Apple Watch van stroom kan voorzien.

Apple stelt MagSafe aan derden beschikbaar

Ook andere bedrijven gaan MagSafe-opladers maken. Apple maakt bijvoorbeeld bekend dat Belkin, een bekende accessoirefabrikant, met de nieuwe oplaadstandaard aan de slag gaat.

Dit werd er aangekondigd

Het grootste Apple-evenement van 2020 stelde allesbehalve teleur. Het bedrijf kondigde namelijk maar liefst vier nieuwe smartphones aan. Naast de iPhone 12 onthulde men ook de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini, een kersverse compacte telg in de iPhone-familie. Lees verder over de nieuwe onthullingen:

Dit is de iPhone 12: kleurrijk instapmodel heeft 5G en nieuw design
iPhone 12 Pro (Max) officieel onthuld: dit zijn de vernieuwingen
Apple onthult iPhone 12 mini: dit moet je weten over de kleinste iPhone 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu