De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Ook Code voor Apple Music Android-app bevestigt ‘Apple One’-abonnementsbundel

Lars Paijmans
13 september 2020, 10:27
2 min leestijd
Ook Code voor Apple Music Android-app bevestigt ‘Apple One’-abonnementsbundel

Apple zou aan een bundel werken voor meerdere Apple-diensten, voor een lagere prijs. Via de Android-app van Apple Music heeft het bedrijf dit per ongeluk zelf bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Update 13 september 10:27 uur:

Nu heeft 9to5Google ook verwijzingen naar Apple One ontdekt in de iOS-code. Deze broncode is onlangs toegevoegd, wat suggereert dat de Apple-dienstenbundel dinsdag wordt aangekondigd tijdens het speciale Apple-event. 

De broncode bevat vermeldingen als ‘Apple One annuleren’, ‘Apple One behouden’ en ‘U kunt zich afmelden bij Apple One en alleen behouden wat u wilt’. Daarbij verwijst de locatie van de codereeksen naar de mogelijkheid voor klanten om te kiezen tussen een van de Apple One-bundels of toch losse abonnementen op diensten van de iPhone-maker. 

Initieel bericht van 11 september 09:06 uur:

Apple One bevestigd via Apple Music op Android

Met het Apple-event van dinsdag aan de horizon doet Apple zijn best om zo min mogelijk aankondigingen vroegtijdig uit te lekken. Ironisch genoeg is de Android-app van Apple Music dit jaar de plek waar het bedrijf niet goed genoeg heeft opgelet.

9to5Google ontdekte in de broncode van de meest recente update verwijzingen naar ‘Apple One’, een nieuwe term die we enkel in geruchten voorbij hebben zien komen. Ook de tekst die erbij staat is interessant.

apple arcade review update

‘Je Apple Music-abonnement is onderdeel van Apple One. Je zult niet gefactureerd worden voor beide abonnementen. Je kunt je Apple One-abonnement aanpassen via je iPhone, iPad, Apple TV of Mac.’

Dit sluit naadloos aan op een gerucht van Bloomberg dat onlangs opdook. Daarin werd Apple Music beschreven als een overkoepelend abonnement dat je kunt afsluiten.

Vier bundels om uit te kiezen

Daarmee abonneer je jezelf op meerdere diensten van Apple tegelijk tegen een lager tarief. In plaats van bijvoorbeeld lid te worden van Apple TV Plus en Apple Music met twee losse abonnementen, kun je hier tegelijk lid van worden via Apple One. Uit de volgende opties zou je kunnen kiezen.

  • Basis: Apple TV Plus, Apple Music
  • Basis Plus: Apple TV Plus, Apple Music, Apple Arcade
  • Basis Plus Nieuws: Apple TV Plus, Apple Music, Apple Arcade, Apple News Plus
  • Compleet: Apple TV Plus, Apple Music, Apple Arcade, Apple News Plus, iCloud-opslag

Ook Apple News Plus (nog niet in Nederland beschikbaar), Apple Arcade en iCloud zouden opties zijn om uit te kiezen. Daar bovenop komt een nieuwe fitnessdienst van Apple die we ook spoedig zouden zien. Over de prijs van Apple One is nog niets bekend, maar de kosten zouden in ieder geval lager uitvallen dan het afsluiten van losse abonnementen.

De kans is groot dat we Apple One officieel te zien krijgen tijdens het Apple-event op 15 september. Ben je benieuwd wat we daar nog meer verwachten? Check dan ons uitgebreide artikel met onze verwachtingen, dan ben je in een paar minuten weer helemaal op de hoogte.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu