‘Apple onderzoekt gebruik van zonne-energie’

Roel van Hout
14 september 2013, 8:49
1 min leestijd
‘Apple onderzoekt gebruik van zonne-energie’

Een nieuwe vacature bij Apple suggereert dat Apple geïnteresseerd is in het gebruik van zonne-energie om mobiele apparaten op te laden. Bijvoorbeeld de veelbesproken iWatch zou daar gebruik van kunnen maken.

Hoewel de vacature twee keer het woord ‘solar’ bevat, wil het niet meteen zeggen dat een iPhone op zonne-energie op zeer korte termijn te verwachten is.

Aangezien in de vacature ook te lezen staat dat kennis van op het gebied van RFI, radio-frequence interference (signalen die de ontvangst van je iPhone storen) vereist is, zou de nieuwe techneut ook daarmee aan het werk kunnen. Op dit moment bevatten draadloze apparaten veelal metalen afscherming tegen RFI: het is goed mogelijk dat Apple daar een andere oplossing voor wil bedenken.

iWatch zou geschikt zijn voor zonne-energie

zonne-energie

Dat gezegd hebbende, is er aan de andere kant geen apparaat dat geschikter is voor het gebruik van zonne-energie dan de iWatch. Aangezien dit, als de geruchten kloppen, een horloge betreft, vangt deze als het goed is veel meer zon dan een iPhone, die toch meestal in je broekzak zit.

Apple bezit al een aantal patenten op het gebied van zonne-energie. In de industrie wordt het ook steeds meer gezien als een goede oplossing, al is de technologie nog niet zover dat het opladen aan netstroom kan vervangen. We zullen zien!

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday