Apple onderzoekt iCloud-hack na lekken naaktfoto’s
Gijs Ettes

Apple gaat onderzoeken of er een verband is tussen de uitgelekte naaktfoto’s van verschillende beroemdheden en een iCloud-hack. Sinds gisteren zwerven er honderden pikante foto’s van bekendheden als Jennifer Lawrence en model Kate Upton over het web.

iCloud-hack wordt onderzocht

“We nemen de privacy van gebruikers zeer serieus en onderzoeken de de zaak actief”, aldus een woordvoerder van Apple in gesprek met Recode. Verder heeft Apple geen commentaar gegeven op het uitlekken van de naaktfoto’s. Deze verschenen aanvankelijk op het /b/-forum van 4chan en werden daarna naar andere websites verspreid. Volgens enkele gebruikers heeft minstens één persoon iCloud gehackt en zo toegang gekregen tot de beelden.

iCloud-hack

Pikante foto’s van Kate Upton, Ariana Grande en Jennifer Lawrence (v.l.n.r.) zijn mogelijk door een iCloud-hack uitgelekt.

De iCloud hack zou ook tot doel hebben om video’s van beroemdheden te onderscheppen om ze door te kunnen verkopen aan roddelwebsite TMZ. De filmpjes zijn inderdaad ook al verschenen en lijken veelal afkomstig te zijn van iOS-apparaten, die gebruikmaken van iCloud voor de online opslag van allerhande bestanden.

Met Fotostream worden foto’s van een iOS-apparaat automatisch naar iCloud geüpload als ze genomen zijn, maar of de hacker echt toegang heeft gekregen tot al die accounts, is niet bekend. De FBI is ook op de hoogte van het mogelijke iCloud hack en de uitgelekte iCloud naakfoto’s en geeft aan de situatie te bekijken. “Verder commentaar op dit moment zou ongepast zijn”, aldus een woordvoerder.

Lees meer iCloud nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.