‘Apple-apparaten weer populairst onder de kerstboom’

Rutger Otto
29 december 2015, 9:00
2 min leestijd
‘Apple-apparaten weer populairst onder de kerstboom’

Van alle slimme toestellen die met kerst werden weggegeven, lijken die van Apple dit jaar wederom het populairst in vergelijking met de competitie.

Lees verder na de advertentie.

Apple met kerst

Dat schrijft analysebedrijf Flurry, dat in handen is van Yahoo. De firma kon door 780.000 apps te volgen, bekijken welke apparaten er met kerstmis zijn geactiveerd. Daaruit trekt het bedrijf de conclusie welke apparaten er tijdens de feestdagen het meest onder de kerstboom te vinden waren.

Uit dat onderzoek blijkt Apple veruit het populairste merk. Van alle geactiveerde toestellen was 49,1 procent van Apple. Op nummer twee volgt Samsung met – slechts – 19,8 procent. De top drie wordt verrassend afgemaakt door Nokia met 2 procent. Apple was een jaar geleden overigens nog beter vertegenwoordigd, toen nam het bedrijf 51,3 procent van alle apparaten in. Het verlies van 2,2 procent is bijna volledig naar Samsung gegaan.

apple met kerst

iPhones en iPads

Flurry heeft ook bekeken welke soort apparaten van Apple het vaakst in de cijfers naar voren kwamen. ‘Medium phones’ blijken met 65 procent het meest geactiveerd te worden. Hiermee wordt het ‘reguliere’ formaat bedoeld, zoals de iPhone 6 en iPhone 6S. Ook de iPhone 6(S) Plus was populair, phablets van Apple namen 12 procent van het totaal in. Verder zijn in het overzicht ook tablets meegenomen. Daarvan was 14 procent een iPad Air of Pro en 9 procent een iPad mini.

Apple onder de kerstboom in 2014

Vorige jaren was Apple ook al een succesvol merk tijdens kerst. Het Plus-model was vorig jaar volgens onderzoek echter wel iets populairder, toen stond het aantal activeringen op 13 procent. Opvallend is dat tablets dit jaar juist weer een procent gewonnen hebben in vergelijking met 2014. Weinig mensen vonden dit jaar nog een kleinere iPhone onder de boom, in het overzicht zijn ze nauwelijks te zien. In de week voor kerst zijn deze apparaten vaker geactiveerd dan tijdens de feestdagen.

Lees meer over Apple

Bron: Flurry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu