‘Apple koopt oled-machines om minder afhankelijk van Samsung te worden’

Lars Paijmans
24 juli 2017, 12:32
1 min leestijd
‘Apple koopt oled-machines om minder afhankelijk van Samsung te worden’

Apple wil steeds minder afhankelijk worden van externe partijen, en nu is ook Samsung aan de beurt. Het bedrijf heeft zijn eigen machines gekocht om oled-schermen mee te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Apple oled-productie wordt zelfstandiger

Volgens ETNews is het plan van Apple om zelf oled-displays te produceren al vergevorderd. Het bedrijf uit Cupertino zou inmiddels al speciale Chemical Vapor Deposition Machines hebben aangeschaft via Sunic Systems. Deze worden in Taiwan neergezet voor een volledige oled-productielijn.

Apple oled

Dit betekent niet meteen dat Apple op eigen houtje oled-schermen gaat maken. In het verleden heeft het bedrijf vaker dit soort stappen gezet, zodat ze genoeg reserve-apparatuur hebben om aan fabrieken te lenen. Zo zouden deze machines aan Apple-partners Foxconn en Pegatron geleased kunnen worden als er veel vraag is naar oled-schermen.

De CVD-machines die Apple aangekocht heeft, zijn namelijk nog erg slecht verkrijgbaar. De grootste voorraad staat bij Samsung, wat dan ook de enige fabrikant van de oled-schermen van de iPhone 8 is. Dit maakt Apple enorm afhankelijk van Samsung, terwijl het bedrijf dit jaar juist zelfstandiger probeert te worden.

Klaar voor de toekomst

Door zelf de benodigde machines in huis te halen, krijgen Apple meer zeggenschap over wie de oled-schermen produceert. Om die reden zou het bedrijf ook gesprekken met LG voeren voor volgend jaar, zodat Samsung met de iPhone 9 niet weer het alleenrecht heeft wat productie betreft.

Dit nieuws komt voor de iPhone 8 in ieder geval te laat. De productie daarvan is inmiddels gestart, en Samsung zou hier 160 miljoen schermen voor maken in de loop van twee jaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen