5 dingen die Apple niet heeft aangekondigd tijdens de oktober-keynote

Lars Paijmans
5 november 2018, 19:34
3 min leestijd
5 dingen die Apple niet heeft aangekondigd tijdens de oktober-keynote

De nieuwe iPad Pro, Mac mini en MacBook Air waren genoeg voor Apple om een hele keynote te vullen, maar stiekem hadden we nog meer aankondigingen verwacht. Deze apparaten heeft Apple niet getoond.

Lees verder na de advertentie.

Deze Apple oktober-event aankondigingen ontbraken

Vorige week hield Apple de laatste keynote van 2018, waar de iPad en Mac centraal stonden. Zo onthulde Apple er de iPad Pro 2018 met een voorkantvullend display en Face ID, en eindelijk een nieuwe MacBook Air en Mac mini. Dit zijn de aankondigingen waar wij nog wel op hadden gehoopt, maar die niet gebeurden.

Lees ook: Dit kondigde Apple wel aan tijdens het oktober-event

1. iPad mini 5

Een paar dagen voor de keynote verscheen ineens het gerucht dat Apple aan een nieuwe iPad mini zou werken. De populaire kleine tablet is jarenlang genegeerd, maar zou toch een vernieuwd model krijgen die vooral de specificaties verbetert.

Apple oktober-event aankondigingen

Op het podium noemde Apple de iPad mini als ‘belangrijk onderdeel van de iPad-familie’, maar de aankondiging van de vijfde versie bleef uit. Voorlopig blijft het bedrijf dus gewoon de iPad mini 4 verkopen. Misschien dat 2019 weer het jaar van de mini wordt? Mocht Apple deze onthullen, dan verwachten we hem tijdens de eerste keynote van 2019, die rond maart of april zal plaatsvinden.

2. Nieuwe 12-inch MacBook

De MacBook Air heeft voor het eerst in lange tijd een upgrade gekregen, maar daardoor vragen we ons ook af wat Apple van plan is met het 12 inch-model. Deze werd niet genoemd tijdens de presentatie en kreeg geen upgrade.

12-inch MacBook

Daardoor begint dit model steeds verder verouderd te raken, vooral omdat het nu onduidelijk is wanneer dit apparaat wel een upgrade krijgt. We hadden verwacht dat Apple de kleinste laptop uit zou rusten met een nieuwe processor, maar ook dat gebeurde niet.

3. Nieuwe iMac

Hetzelfde geldt voor een nieuwe iMac. De huidige iMac die Apple nu verkoopt is onderhand aan betere specs toe, dus hadden we verwacht dat Apple het design nog een jaartje ongewijzigd zou laten, maar wel de binnenkant aanpakt.

Apple MacBook 2018 officieel

De mogelijkheid bestaat dat Apple een persbericht uitstuurt waarin ze de verbeterde iMacs en 12 inch-MacBook aankondigen. Anders zullen we tot het voorjaar van 2019 moeten wachten op een verbeterde versie van deze modellen.

4. AirPower

Stiekem hebben we de hoop al een beetje opgegeven, maar toch hadden we nog verwacht dat Apple de AirPower oplader zou tonen en lanceren. AirPower werd eind vorig jaar tegelijk aangekondigd met de iPhone X, maar verdween daarna al snel uit beeld.

AirPower

Anonieme bronnen stellen dat Apple met allerlei productieproblemen te maken kreeg, waardoor de oplader nog steeds niet in de winkels ligt. Met de AirPower kun je een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk draadloos opladen. Maar zoals er nu naar uitziet, is het nog maar de vraag of het product ooit op de markt komt.

5. Nieuwe AirPods

Volgend jaar kunnen we grotere veranderingen voor AirPods verwachten, maar er waren ook genoeg geruchten over een kleine AirPods-upgrade in 2018. De oordopjes zouden ondersteuning krijgen voor het ‘Hé Siri’-stemcommando, en het oplaaddoosje zou worden aangepast om draadloos opgeladen te kunnen worden.

De reden dat dit doosje nog niet beschikbaar is, heeft waarschijnlijk met AirPower te maken. Apple was van plan om de draadloze lader tegelijk met het draadloos oplaadbare AirPods-doosje uit te brengen, wat nu bij twee producten voor lange uitstel zorgt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen