‘Er komt geen oktober-event van Apple’ (maar wat dan wel?)

Guus Timmermans
26 september 2022, 10:31
2 min leestijd
‘Er komt geen oktober-event van Apple’ (maar wat dan wel?)

Hoewel we afgelopen weken veel hebben geschreven over een oktober-event met nieuwe Macs en iPads, lijkt dit toch niet te gaan gebeuren. Volgens een nieuw gerucht gaat Apple de nieuwe producten aankondigen via een reeks persberichten.

Lees verder na de advertentie.

Geen Apple-event in oktober volgens Gurman

Na de lancering van de iPhone 14, nieuwe Apple Watches en de nieuwe AirPods Pro 2 tijdens het Apple-event van begin september, waren we er heilig van overtuigd dat er nóg een Apple-event in oktober in dit jaar moest komen. Nu zegt Mark Gurman, een betrouwbare Apple-analist van Bloomberg, dat dit helaas niet het geval zal zijn.

Nieuwe Macs en en iPads komen volgens Gurman via een reeks persberichten. Daarnaast kunnen we een voorlichtingsdag voor de pers verwachten. Een groots publiekelijk Apple-event in oktober blijft volgens dit gerucht dus uit.

apple-event

Welke producten kondigt Apple nog aan in oktober?

In Gurman’s befaamde Power on-nieuwsbrief kun je lezen dat we een nieuwe iPad Pro, een nieuwe Mac mini en een 14-inch- en 16-inch-MacBook Pro gaan krijgen.

Deze krijgen allemaal de gloednieuwe M2-chip, die we in juni 2022 voor het eerst in de nieuwe MacBook Air zagen. De Mac mini uit deze toekomstige line-up zou zelfs een M2 Pro-chip krijgen. De verwachtingen zijn dat, op deze chip na, de Macs en iPads niet veel meer vernieuwingen zullen zien. Volgens Gurman is het daarom té weinig om een Apple-event in oktober te houden.

Stage Manager op iPad mini

Zo blijf je op de hoogte van het laatste Apple-nieuws

Je moet dus de komende tijd dus goed iPhoned en de Apple-website in de gaten houden voor het laatste nieuws rondom deze producten. Een paar jaar geleden kondigde Apple zelfs vrij grote producten via persberichten aan. Zo zijn de AirPods Max en de eerste AirPods Pro met behulp van persberichten de wereld in gestuurd.

Hoewel Apple dus zelf geen oktober-event gaat hosten, weten we via andere wegen dat er nog wel nieuwe producten verschijnen. Ook de vertraging van de release van macOS 13 Ventura en iPadOS 16 wijst op nieuwe Apple-producten. Dit kan echter ook liggen aan problemen rondom de nieuwe functie Stage Manager.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2022
Apple iPad Pro 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu