De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit verwachten we van Apples oktober-event: iPads, Macs en meer

Lars Paijmans
30 oktober 2018, 11:03
4 min leestijd
Dit verwachten we van Apples oktober-event: iPads, Macs en meer

Het stof van het voorgaande Apple-event is nog nauwelijks opgetrokken, maar een nieuwe staat alweer voor de deur. Vandaag is het tijd voor het laatste Apple-event van 2018. Maar wat gaat het bedrijf uit Cupertino er aankondigen?

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is het nieuwe Apple oktober 2018-event?

Met de iPhone XS, XS Max, iPhone XR en Apple Watch Series 4 had Apple in september genoeg nieuwe apparaten om te laten zien. Toch weten we dankzij gelekte informatie dat er nog een heel aantal andere producten voor het einde van het jaar in de winkels moet liggen.

Met een nieuwe iPad Pro en Macs op komst, had Apple nog genoeg redenen om een extra event te organiseren. De datum is 30 oktober, op een ander tijdstip dan we gewend zijn: om 15:00 uur Nederlandse tijd kun je een livestream van het evenement volgen.

Er is die middag namelijk genoeg om naar uit te kijken. Als we alle geruchten op een rijtje zetten, zijn dit de producten die we tijdens dit Apple oktober 2018-event verwachten.

Nieuwe iPad Pro 2018

De klapper van de middag is de nieuwe iPad Pro. Deze introduceert voor het eerst in jaren een gloednieuw design, dat het best te vergelijken valt met een grotere iPhone XS Max. Het scherm loopt door tot aan de randen, de homeknop verdwijnt en Face ID zit in de bezels verwerkt. Hierdoor heeft de iPad Pro geen notch in het scherm.

iPad Pro 2018 design gelekt

De nieuwe iPad Pro verschijnt in twee formaten: een nieuw 11 inch-model en een grotere 12,9 inch-versie. Een opvallend gerucht stelde onlangs dat Apple de Lightning-poort in deze iPads wil vervangen met een usb-c-aansluiting. Dat maakt het makkelijker om externe apparaten op de tablet aan te sluiten, al vragen we ons af of Apple bereid is om Lightning daarvoor in te ruilen.

Een nieuwe Apple Pencil

Tegelijk met de nieuwe iPad Pro zal Apple een gloednieuwe Apple Pencil uit de doeken doen. Het slimme pennetje heeft een iets aangepast design en kun je voortaan draadloos koppelen met een iPad zonder hem eerst in de Lightning (of usb-c-poort) te stoppen. Via een magneet klik je de Pencil vast aan de zijkant van een iPad, zodat je hem hopelijk wat minder snel uit het oog verliest. Dit zou mogelijk ook een manier zijn waarop je de Pencil kunt opladen.

Een gerucht stelt dat de Pencil uitgerust is met een speciaal knopje zodat je er extra functies aan kunt koppelen. Dat maakt het bijvoorbeeld handig om in een teken-app snel tussen twee verschillende penselen of kleuren te wisselen.

Nieuwe MacBook Air en 12 inch-MacBook

Een nieuwe MacBook Pro hebben we al gezien, maar er zijn nog twee andere MacBooks die hard toe zijn aan een upgrade. Heel het jaar hebben we al geruchten over een nieuwe MacBook Air gezien, die eindelijk een Retina-display zou krijgen en een moderner design heeft. Daarnaast zou de laptop een Touch ID-vingerafdrukscanner krijgen, maar geen Touch Bar.

MacBook Air 2018

Ook de 12 inch-MacBook is al lang niet bijgewerkt. Het ligt dus voor de hand dat als de MacBook Air nieuw leven in geblazen wordt, ook dit kleinere model een betere processor krijgt. Het design van deze laptop blijft waarschijnlijk onveranderd.

Upgrades voor Mac Mini en iMac

Als er een apparaat is dat wel eens in een nieuw jasje gestoken mag worden, dan is het de Mac mini. Het apparaat is sinds 2014 niet aangeraakt, maar wordt nog wel verkocht. Tim Cook heeft al een keer aangegeven dat ze de mini nog niet vergeten zijn, dus dit najaar zou het uitgelezen moment zijn om het apparaat te upgraden.

Mac-Mini-2018-concept-uitgelicht

Ook de iMac is weer aan een nieuwe processor toe, al verwachten we niet dat de desktop een heel nieuw design krijgt dit jaar. Wel bestaat de mogelijkheid dat de iMac een True Tone-scherm krijgt.

Nieuwe AirPods en AirPower

Tot slot houden we ook nog steeds hoop dat Apple de AirPower dit jaar in de schappen legt. De draadloze oplader is al talloze keren in geruchten opgedoken en eind 2017 door Apple aangekondigd. De vraag is wat er achter de schermen mis is gegaan met AirPower, al zullen we dat waarschijnlijk nooit te weten komen.

Toch benoemt Apple AirPower nog steeds in de verpakking van de iPhone XS en XR en wordt het product ook in iOS 12.1 genoemd. Dat geeft ons hoop dat de draadloze oplader tegelijk met een nieuw doosje verschijnt, waarmee je AirPods ook draadloos kunt opladen.

Volg het Apple event live op iPhoned

De redactie van iPhoned zit natuurlijk klaar om verslag te doen van de keynote. Houd ons dus extra goed in de gaten en blijf op de hoogte. Dat kan via onze website, maar ook met de gratis iPhoned-app of nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu