‘Apple werkt met Nvidia aan het volgende revolutionaire Apple-product’

Lars Paijmans
27 september 2016, 9:22
2 min leestijd
‘Apple werkt met Nvidia aan het volgende revolutionaire Apple-product’

Tot nu toe heeft Apple wat grafische kwaliteiten betreft altijd vertrouwd op AMD. Maakt het bedrijf in de toekomst de overstap naar Nvidia voor nieuwe Macs en andere Apple-producten? Een aanwijzing voor een Apple Nvidia samenwerking doet vermoeden van wel.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Nvidia samenwerking vooralsnog achter de schermen’

Het gerucht is gebaseerd op een aantal nieuwe vacatures bij Nvidia. Hierin staat dat het bedrijf specifiek op zoek is naar software engineers voor het ‘Mac graphics drivers team’. Om in aanmerking te komen moet je ervaring hebben met Apples Metal programmeer-interface, die we op zowel iOS als Mac tegenkomen.

Apple Nvidia

Bloomberg ontdekte de vacatures, en voegt er aan toe dat dit extra personeel nodig is voor het ‘produceren van toekomstige revolutionaire Apple-producten’. Hiervoor zou Apple nauw gaan samenwerken met Nvidia. De iMac en MacBook zijn de meest voor de hand liggende producten om aan te werken voor Nvidia. Zo vertrouwd Apple al jaren op bedrijven als AMD en Intel als het op Macs aankomt. Voor de iPhone, iPad en Apple TV bouwt Apple liever haar eigen A-serie chips.

Niet op tijd voor 2016 MacBooks

Omdat de vacatures pas onlangs zijn opgedoken, is de kans klein dat dit al effect heeft op de Macs die Apple nog voor het einde van 2016 zou onthullen. Achter de schermen zouden de twee bedrijven al samenwerken, maar het kan nog wel even duren voordat we hier als consumenten ook echt iets van gaan merken. Naar verwachting kondigt Apple de komende weken een nieuw Apple Event aan, dat zich volledig zal focussen op alles wat met Macs te maken heeft.

Tijdens dit evenement verwachten we onder meer een gloednieuwe MacBook Pro te zien, die een OLED-balk introduceert op de plaats van de functieknoppen. Dit touchscreen past zich aan op de programma’s die jij gebruikt, zodat hij altijd van pas komt. Ook zou Apple op het punt staan om een nieuwe MacBook Air en iMac uit te brengen. Geruchten over een nieuw Thunderbolt-display doen ook al langer de ronde, maar zijn een stuk minder concreet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen