Wat kondigt Apple deze week aan tijdens het besloten evenement? 3 mogelijkheden

Michel van 't Klaphek
12 november 2019, 11:11
3 min leestijd
Wat kondigt Apple deze week aan tijdens het besloten evenement? 3 mogelijkheden

Apple houdt deze week mogelijk een besloten bijeenkomst voor de pers. Wat gaat het bedrijf uit Cupertino hier laten zien? iPhoned speculeert erop los en zet drie mogelijke aankondigingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Apple november-event: 3 mogelijke aankondigingen

Lange tijd werd gedacht dat Apple een keynote in oktober zou houden, maar dat gebeurde niet. Wel organiseert het bedrijf uit Cupertino deze week een besloten bijeenkomst in New York City. Alleen journalisten van grote, internationale media zijn hiervoor uitgenodigd, zo schrijft 9t05Mac. De vraag is nu natuurlijk: wat laat Apple deze week zien? Wij zetten drie mogelijke onthullingen op een rijtje.

MacBook Pro schaartoetsenbord

Optie 1: MacBook Pro

De meest aannemelijke optie is dat de bijeenkomst draait om de nieuwe MacBook Pro. De laptop met 16 inch-scherm is al maandenlang het onderwerp van geruchten, dook al meerdere keren op bij allerlei keuringsinstanties en is te zien geweest in testversies van macOS Catalina.

Het is zo goed als zeker dat de MacBook Pro smallere schermranden krijgt, waardoor hij qua afmetingen net zo groot is als zijn voorganger, maar toch een groter display heeft. Ook lijkt het erop dat de 16 inch-MacBook Pro een vernieuwd toetsenbord heeft, omdat de huidige ‘vlindertoetsen’-keyboards een hoop kritiek over zich heen krijgen.

Dit maakt het bovendien aannemelijker dat Apple de nieuwe laptop zonder te veel poeha presenteert. Wanneer men groots uitpakt met een keynote wordt impliciet immers toegegeven dat het toetsenbord van de huidige MacBook Pro niet deugt.

→ Lees verder over de 16 inch-MacBook Pro

Optie 2: Mac Pro

Een andere, maar minder waarschijnlijke mogelijkheid is dat Apple deze week meer bekendmaakt over de Mac Pro. De krachtige computer werd afgelopen juni gepresenteerd, maar is nog altijd niet verkrijgbaar. Op de website van Apple staat dat de Mac Pro dit najaar verkrijgbaar is, dus wellicht horen we deze week meer over de releasedatum.

Afgelopen oktober zei een anonieme bron dat Apple momenteel de laatste hand legt aan de documentatie van de krachtige computer. De Mac Pro is een werkstation voor professionele gebruikers die de beste hardware nodig hebben, zoals muzikanten, ontwikkelaars en mensen die een server draaien. Het apparaat werd al in de studio van dj Calvin Harris gespot, dus een release kan ieder moment plaatsvinden.

→ Lees verder over de Mac Pro

Optie 3: Apple TV Plus

Op 1 november ging Apple TV Plus van start. De nieuwe streamingdienst is een stuk gunstiger geprijsd dan concurrenten als Netflix, maar het aanbod laat dan ook te wensen over. In onze Apple TV Plus review hadden we het dan ook over een twijfelachtige start voor de streamingdienst. Mogelijk maakt Apple tijdens de bijeenkomst meer bekend over nieuwe films en series.

Toegegeven, heel erg waarschijnlijk is deze mogelijkheid niet. Het lijkt er namelijk op dat Apple het aanbod van de streamingdienst rustig uitbouwt. Zo maakt het bedrijf relatief weinig reclame en houdt het de prijs bewust laag. Wanneer je onlangs een Apple-product hebt aangeschaft of een studentenabonnement op Apple Music hebt kun je Apple TV Plus zelfs een jaar gratis kijken.

→ Lees verder over Apple TV Plus

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu