Apple en Nokia staken onderlinge strijd, Withings terug in de Apple Store

Lars Paijmans
23 mei 2017, 12:29
1 min leestijd
Apple en Nokia staken onderlinge strijd, Withings terug in de Apple Store

Apple en Nokia begraven de strijdbijl en hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. Goed nieuws voor fans van Nokia’s Withings-gezondheidsproducten.

Nieuwe Apple Nokia overeenkomst

De twee techbedrijven waren lange tijd verwikkeld in een patentstrijd, maar besluiten deze vandaag te staken. In december werd Apple door Nokia aangeklaagd omdat er inbreuk gedaan zou zijn op verschillende patenten. Als reactie haalde Apple alle Withings-producten van Nokia uit de Apple Store, maar daar komt vandaag verandering in.

Apple Nokia overeenkomst

De overeenkomst over deze patenten zou verlopen zijn, dus besluiten de twee bedrijven nu om nieuwe afspraken vast te leggen. De rechtszaak vervalt hierdoor, al betaalt Apple wel een periodiek bedrag aan Nokia en een eenmalige betaling. Om hoeveel geld het hier gaat, maken de bedrijven niet bekend. Beide bedrijven bevestigen de nieuwe overeenkomst in een persbericht.

Withings terug in de Apple Store

Voor consumenten is de afspraak vooral goed nieuws. Het betekent namelijk dat de Apple Store weer uitgebreid wordt met het aanbod van Withings-producten. Dit zijn onder meer slimme weegschalen en een thermometer. Deze zijn allemaal gemakkelijk te koppelen aan de Gezondheid-app op je iPhone, omdat de apparaten HealthKit van Apple ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's