Apple nodigt ontwikkelaars uit hun Apple TV-apps in te dienen

Rutger Otto
22 oktober 2015, 9:13
2 min leestijd
Apple nodigt ontwikkelaars uit hun Apple TV-apps in te dienen

Ontwikkelaars hebben e-mails ontvangen van Apple waarin hen gevraagd wordt tvOS-apps in te dienen, zodat ze op de golden master versie getest kunnen worden. Dat betekent dat de Apple TV snel in de winkels ligt.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV ontwikkelaars

Apple heeft de golden master van tvOS uitgegeven. Daarmee is de laatste versie van het nieuwe Apple TV-besturingssysteem nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Een golden master is altijd de eindversie van een OS, voordat het publiek ermee aan de slag kan. Grotere veranderingen in tvOS zullen er dan ook niet meer worden doorgevoerd.

Tips van Apple

Ontwikkelaars kunnen de apps die ze voor Apples nieuwe settopbox hebben gemaakt vanaf nu indienen. Ook heeft het bedrijf van Tim Cook een nieuwe pagina online gezet waarin staat wat ontwikkelaars moeten doen om de apps in te leveren voor review. Ontwikkelaars hebben het nieuwe Xcode 7.1-programma nodig en de laatste versie van de tvOS SDK. Ook drukt Apple hen nog eens op het hart dat apps maximaal 200MB mogen zijn, al mag daar bovenop 20GB worden gerekend met data die on demand gedownload kan worden als gebruikers het nodig hebben.

Apple geeft verder tips over hoe apps het beste werken op een groot scherm. Verder krijgen ontwikkelaars nog tips over hoe de apps met de nieuwe afstandsbediening werken en hoe ze de apps het beste kunnen presenteren in de App Store.

apple tv

Apple TV in Nederland

Volgende week verschijnen de eerste exemplaren van de nieuwe Apple TV in de Verenigde Staten. Onduidelijk is of hij dan ook al in de Benelux beschikbaar is. Daarover is geen informatie, heeft een woordvoerder aan Emerce laten weten. De prijs van een Apple TV met 32GB opslag zou volgens Belgische bronnen in elk geval 179 euro gaan kosten. De vierde generatie Apple TV is de eerste met een eigen App Store en een vernieuwde afstandsbediening met Siri-ondersteuning. Laatstgenoemde werkt voorlopig overigens nog niet in het Nederlands.

Lees meer over de Apple TV

Via: Emerce
Bron: Apple
Categorieën: Apple, Devices
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen