‘Apple werkt aan abonnementsdienst voor tijdschriften en nieuws’

Lars Paijmans
17 april 2018, 13:38
2 min leestijd

Na Apple Music en een Netflix-concurrent, zou Apple ook werken aan een eigen Apple nieuwsdienst. De dienst zou te vergelijken zijn met Blendle en werken met een vast bedrag per maand.

Lees verder na de advertentie.

Apple nieuwsdienst op komst

Bloomberg, één van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt, schrijft vandaag dat Apple hard werkt aan een nieuwe dienst. Deze valt nog het beste met het Nederlandse Blendle Premium te vergelijken: Voor een vast bedrag per maand krijg je hiermee toegang tot het aanbod van verschillende media. De dienst zou zowel nieuwsmedia als tijdschriften bevatten. Zij krijgen een deel van de abonnementskosten als vergoeding.

Apple nieuwsdienst

Een compleet vernieuwde versie van Apple News zou in 2019 al kunnen verschijnen, tegelijk met de lancering van de nieuwe dienst. Dit zou dus onderdeel kunnen worden van iOS 13, dat naar verwachting in september 2019 verschijnt voor iPhones en iPads. De grote vraag is alleen of Apple de dienst vanaf de eerste dag in Nederland beschikbaar gaat maken. De Apple News-app is sinds iOS 9 immers nog steeds niet in Nederland gelanceerd. Omdat het bedrijf hiervoor ook deals zal moeten maken met landelijke bladen en kranten, lijkt het onwaarschijnlijk dat we er tegelijk met Amerikaanse Apple-gebruikers mee aan de slag kunnen.

Het idee speelt al langer bij Apple, dat onlangs het bedrijf Texture overnam, een dienst die lezers voor tien dollar per maand toegang geeft tot 200 tijdschriften. De techniek van Texture en een aantal werknemers worden toegevoegd aan het Apple News-team, die aan de nieuwe dienst werken.

Waarom Apple focust op diensten

Het bedrijf uit Cupertino lijkt dezelfde tactiek te gebruiken als bij Apple Music: het overnemen van een bekend merk (Beats Music) en er vervolgens een eigen draai aan geven.

Voor Apple worden diensten steeds belangrijker. Terwijl de verkoop van iPhones langzaam maar zeker een plafond bereikt, zijn het juist diensten als Apple Music, iCloud en de App Store waar nog veel extra winst te behalen valt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers en de ambities van het bedrijf om volgend jaar niet alleen een tv-dienst, maar nu ook een eigen Apple nieuwsdienst te lanceren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen