‘Apple-nieuwsdienst om onbeperkt kranten te lezen komt ook naar de Mac’

Michel van 't Klaphek
13 maart 2019, 8:36
2 min leestijd
‘Apple-nieuwsdienst om onbeperkt kranten te lezen komt ook naar de Mac’

De Apple-nieuwsdienst voor kranten en tijdschriften gaat ook op je Mac werken. Dat blijkt uit screenshots. Waarschijnlijk wordt Apples ‘Netflix voor nieuws’ op 25 maart officieel aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple-nieuwsdienst Mac: overal kranten en magazines lezen’

Het wemelt al maanden van de geruchten over deze kiosk, waarmee je met een abonnement artikelen uit meerdere kranten en magazines kunt lezen. Nu zijn in de bèta van macOS Mojave 10.14.4 aanwijzingen gevonden dat de nieuwsdienst ook op de Mac uitkomt. De screenshots zijn door een bekende app-ontwikkelaar op Twitter geplaatst.

Apple-nieuwsdienst Mac

Telkens wanneer je favoriete magazine een nieuwe editie uitbrengt wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Bij lancering kun je in ieder geval de magazines Bon Appétit, Fast Company en National Geographic lezen.

Eerder werden in iOS 12.2 al soortgelijke hints naar de ‘Netflix voor kranten’ gevonden. Volgens geruchten betaal je een vast, maandelijks bedrag waarna je onbeperkt artikelen kunt lezen. Hoe duur de dienst wordt, dat is nog niet duidelijk.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

Meer details op 25 maart

Met iOS 12 bracht de iPhone-maker Apple News uit, maar niet in Nederland. Vermoedelijk wordt de nieuwsdienst onderdeel van deze app. Welke kranten en magazines Apple heeft weten te strikken is nog niet bekend. Wel schijnt het bedrijf in de clinch te liggen met meerdere uitgevers, omdat zij de helft van de omzet moeten afstaan aan de firma uit Cupertino.

We hopen op 25 maart meer over de Apple-nieuwsdienst te horen. Om 18:00 uur Nederlandse tijd wordt de eerste keynote van het jaar gehouden. Naast de introductie van Apple Shows, een Netflix-concurrent, zou Apple hier ook meerdere hardware-producten gaan tonen, zoals de iPad 2019 en tweede generatie AirPods.

Uiteraard doet iPhoned die avond live verslag. Omcirkel de datum alvast in je agenda en download de gratis app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niks te missen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu