Wat is dit mysterieuze nfc-apparaat dat Apple opnieuw registreert?

Lars Paijmans
24 januari 2017, 12:15
2 min leestijd
Wat is dit mysterieuze nfc-apparaat dat Apple opnieuw registreert?

In september registreerde Apple een mysterieus nieuw apparaat, dat vandaag opnieuw opduikt. Gaat het om een nieuwe Apple TV, of is dit Apple nfc-apparaat iets heel anders?

Lees verder na de advertentie.

Onbekend Apple nfc-apparaat duikt opnieuw op

Apple houdt nieuwe apparaten het liefst zo lang mogelijk geheim, maar zo nu en dan moet er goedkeuring gevraagd worden bij de United States Federal Communications Commission. De meegeleverde formulieren geven ons vervolgens een mooi kijkje achter de schermen bij het bedrijf. Begin januari vroeg Apple de rechten aan voor een ‘draadloos apparaat’ dat nog geen naam heeft.

Apple NFC-apparaat

Het zou hier om een nieuwere versie gaan van het apparaat dat Apple in september 2016 ook indiende. Dit is te zien aan de specificaties, maar ook aan modelnummers A1846 en A1844. Omdat dit type modelnummer nog voor geen enkel ander Apple-apparaat wordt gebruikt, speculeert men dat het hier om een volledig nieuw product zou gaan.

Het apparaat heeft vergelijkbare afmetingen als de vierde generatie Apple TV, maar heeft schroefjes aan de zijkant zitten. Daarnaast worden er tests voor bluetooth LE en nfc uitgevoerd. Opvallend genoeg wordt wifi nergens genoemd. Dit kan betekenen dat het apparaat geen wifi nodig heeft, of het een nieuwe versie van een bestaand Apple-product is dat dezelfde wifi-samenstelling gebruikt.

apple nfs apparaat

Voor consumenten of intern gebruik?

De grote vraag is alleen of het hier om een nieuw consumentenproduct gaat, of een apparaat dat Apple in haar Apple Stores of intern gaat gebruiken. De details zijn erg beperkt, maar in de documenten is te lezen dat wettelijke info op de achterkant wordt geplaatst, inclusief een gids voor het aansluiten van kabels. Dit doet vermoeden dat het eerder om een intern product gaat, aangezien Apple een dergelijke gids nooit op de achterkant van een Apple TV of iDevice zet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: FCC
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen