Apple News Plus start sterk: ‘ruim 200.000 abonnees na 48 uur’
Lars Paijmans

Apple News Plus, de onlangs aangekondigde en gelanceerde nieuwsdienst van Apple, heeft na 48 uur al meer dan 200.000 abonnees. Wat zegt dit over het succes ervan?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple News Plus abonnees meer dan 200.000

Als je het eerste Apple-event van 2019 hebt gezien, zal het je niet ontgaan zijn dat Apple dit jaar vol inzet op diensten. Zo komt het bedrijf met een eigen tv-, gaming- en nieuwsdienst, die allemaal in 2019 verschijnen. Terwijl we nog even moeten wachten op Apple TV Plus en Apple Arcade, is Apple News Plus al wel beschikbaar in de Verenigde Staten.

Apple News Plus abonnees

Uit een artikel van The New York Times blijkt dat na de onthulling van de dienst meer dan 200.000 mensen een abonnement op Apple News Plus hebben genomen, zo stellen twee anonieme bronnen. Mocht dit kloppen, dan heeft de nieuwsdienst van Apple in twee dagen tijd meer abonnees dan Texture had op zijn hoogtepunt. Texture is de app die Apple opkocht om de techniek te gebruiken voor zijn eigen nieuwsdienst.

Hoewel dit aantal van 200.000 dus een goed begin lijkt voor Apple, is er wel een belangrijke kanttekening bij te plaatsen. Apple geeft namelijk iedereen 30 dagen de kans om de dienst gratis te proberen. Pas na een maand kost het tien dollar per maand om lid te blijven. Het is dus even afwachten hoeveel gebruikers er overblijven als de gratis periode op zijn einde loopt.

Hoe Apple geld verdient aan News Plus

Apple verdient geld aan News Plus door vijftig procent van de abonnementskosten in eigen zak te steken. De overige 50 procent wordt verdeeld onder de publicaties, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die lezers doorbrengen in artikelen.

Deze verdeling zou de belangrijkste reden zijn geweest dat onder meer The New York Times en The Washington Post geen deel uitmaken van Apple News Plus. Uit eerdere geruchten blijkt dat zij de verdeling te oneerlijk vinden. Of en wanneer News Plus naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. Apple TV Plus en Apple Arcade komen dit najaar wel naar Nederland.

Opinie: Apples nieuwsdienst is (vooralsnog) een te slechte deal voor uitgevers

Meer nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.