‘Apple News gaat artikelen achter betaalmuur aanbieden’

Erwin Vogelaar
26 januari 2016, 19:21
2 min leestijd
‘Apple News gaat artikelen achter betaalmuur aanbieden’

Apple lijkt de mogelijkheid voor betaalde artikelen te gaan toevoegen aan Apple News. Dit om uitgevers tegemoet te komen.

Lees verder na de advertentie.

Apple News betaalmuur

Het lijkt er op dat Apple artikelen achter een betaalmuur wil aanbieden in Apple News. Dit heeft persbureau Reuters van twee verschillende bronnen vernomen. Artikelen achter een betaalmuur geeft de mogelijkheid voor uitgevers om geld te verdienen met hun stukken in Apple News en meer informatie te krijgen over hun lezers. Met de stap zou Apple zich onderscheiden van Facebooks Instant Articles, waar nog geen betaalde artikelen aangeboden worden.

apple news betaalmuur

Grote Amerikaanse uitgevers als the Wall Street Journal zetten dagelijks maar enkele artikelen in Apple News, omdat de meeste content op hun websites al achter een betaalmuur zit. Het is wel mogelijk voor abonnementspublicaties om een inleiding van een artikel te plaatsen en deze door te linken naar de eigen website.

Volgens de bronnen van Reuters is een betaalmuur voor de uitgevers ook vooral te doen om de informatie die ze krijgen over hun lezers. Deze blijven nu grotendeels anoniem, wat geen handige markt is om te bedienen. Het is nog niet duidelijk of Apple zelf een deel van het betaalde bedrag voor een artikel in eigen zak steekt.

Apple News in Nederland

Apple News is nog niet officieel in Nederland te gebruiken. Als je echter in de instellingen van je iOS-apparaat bij ‘taal en regio’ de regio aanpast naar de Verenigde Staten, dan kun je ook artikelen gaan lezen in de standaard geïnstalleerde app. Het gaat hier helaas wel alleen nog om artikelen van Amerikaanse media. Het is een mooie app, dus sowieso de moeite waard om op deze manier een keertje een kijkje te nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer en of Apple News ook officieel in Nederland gelanceerd wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu