De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple gaat kranten- en tijdschriftenabonnement aanbieden’

Michel van 't Klaphek
26 januari 2019, 13:07
2 min leestijd
‘Apple gaat kranten- en tijdschriftenabonnement aanbieden’

Apple brengt binnenkort een dienst uit waarmee je onbeperkt kranten en tijdschriften op je iPad en iPhone kunt lezen. De nieuwe kiosk heet ‘Apple News Magazines’ en wordt momenteel getest door personeel.

Lees verder na de advertentie.

Apple News Magazines

Dat blijkt uit een nieuw programma in de ontwikkelaarsversie van de iOS 12.2-bèta, die afgelopen week uitkwam. De nieuwe abonnementsservice werd ontdekt door 9t05Mac en is eigenlijk bedoeld voor Apple-personeel om te testen. ‘Er wordt niets in rekening gebracht op je iTunes-account’, zo zegt het bedrijf.

Apple NEws Magazines uitgelicht

Het design is overduidelijk gebaseerd op Texture, waarmee je onbeperkt tijdschriften op je iPhone en iPad kunt lezen voor een vast bedrag per maand. Deze app werd in 2018 door Apple overgenomen maar staat nog steeds in de App Store.

Texture biedt enkel magazines zoals National Geographic, Esquire en Vogue aan. Gelet op de naam Apple News Magazines lijkt het er echter op dat je ook kranten en dagbladen kunt lezen. Het is nog onduidelijk welke uitgevers hun artikelen gaan aanbieden, maar namen als The New York Times en Wall Street Journal komen regelmatig voorbij in geruchten.

‘Eén dienst voor muziek, tv, kranten en tijdschriften’

Daarnaast zijn er in de iOS 12.2-bèta aanwijzingen naar één algemeen abonnementsmodel gevonden. Aangezien Apple meerdere diensten aanbiedt lijkt het logisch dat deze gebundeld gaan worden. Je zou daarvoor voor een vast bedrag per maand gebruik kunnen maken van Apple Music, de nog onaangekondigde tv-dienst en dus de kranten- en tijdschriftenservice.

Het is nog niet bekend welke tijdschriften je in de nieuwe app kunt lezen. Op het plaatje zijn in ieder geval Vogue, Shape en Bon Appètit te zien. Daarnaast is het onduidelijk hoe duur de abonnementsdienst wordt, en wanneer hij uitkomt voor alle iPad- en iPhone-gebruikers. Het gaat hier om een interne test, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even.

Op de hoogte blijven van Apple News Magazines? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen