Apple komt met News: nieuwe nieuws-app in iOS 9

8 juni 2015, 20:02
2 min leestijd
Apple komt met News: nieuwe nieuws-app in iOS 9

Apple heeft op WWDC 2015 News aangekondigd, een nieuwe applicatie die al het nieuws verzamelt en op interactieve manier met de gebruiker omgaat. De applicatie is geïntegreerd in iOS 9.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de nieuwe News-app van Apple

Het is geen complete verrassing, maar Apple heeft zojuist op WWDC 2015 de nieuwe News-app aangekondigd. Deze verschijnt voor zowel de iPhone als iPad. Zoals al voor het WWDC bekend werd, vervangt News-app de oude Kiosk-app die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd.

De interface van News lijkt op die van Flipboard en laat gebruikers het nieuws lezen dat zij belangrijk vinden. Apple legt tijdens de presentatie van News de nadruk op de gebruikte typografie, waar volgens het bedrijf grondig over is nagedacht. Een ander belangrijk onderdeel van News is privacy. Persoonlijke informatie uit de app wordt niet met andere partijen gedeeld.

news-app-ios-9-2

De applicatie vraagt aan iedere gebruiker in welke onderwerpen ze geïnteresseerd zijn. Hierna verschijnt er op basis van deze voorkeuren specifieke content. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van sport, dan krijg je met News relevante artikelen van sportwebsites en blogs te lezen.

Voor gebruikers uit de Verenigde Staten heeft Apple extra zijn best gedaan met News. Zo is het bedrijf uit Cupertino een samenwerking aangegaan met The New York Times, dat iedere gebruiker 30 gratis artikelen per maand aanbiedt. Ook bekende partijen als ESPN, Vanity Fair, Vogue, GQ en Wired zijn aan boord.

Een tof feitje is dat News van Nederlandse bodem is. De applicatie is namelijk gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Press.

News release

News maakt onderdeel uit van iOS 9 verschijnt aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Of en wanneer de app ook naar andere landen komt, is nog onduidelijk. De app werkt met zowel de iPad als iPhone.

Lees meer over WWDC 2015

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu