Dit is waarom we Apple News straks misschien serieus moeten nemen

Thomas Haenen
26 mei 2017, 9:19
2 min leestijd
Dit is waarom we Apple News straks misschien serieus moeten nemen

Apple News werd ruim twee jaar geleden gelanceerd, maar is nog altijd niet echt van de grond gekomen. De nieuwsdienst wordt binnenkort echter mogelijk nieuw leven ingeblazen.

Mogelijke relaunch van Apple News-app

Lauren Kern wordt de hoofdredacteur van Apple News, zo weet Politico te melden. Kern werkte hiervoor bij The New York Times Magazine en heeft jarenlange ervaring bij verschillende andere grote tijdschriften.

Het meest opmerkelijke is echter niet wie Apple gekozen heeft, maar dát het bedrijf iemand kiest. Kern is namelijk de eerste hoofdredacteur voor Apple News. Voorheen bestond de positie helemaal niet binnen de nieuwsdienst. Het is onduidelijk wat precies de verantwoordelijkheden van de nieuwe hoofdredacteur zijn en Kern heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws.

apple news app relaunch

Het suggereert echter dat er forse plannen zijn voor de Apple News-app. De dienst werd in 2015 gelanceerd, als vervanger voor de Newsstand, maar echt populair is News in de afgelopen twee jaar niet geworden. Bovendien is de app slechts in een klein aantal landen beschikbaar – wel in de Verenigde Staten, niet in Nederland.

Eigen artikelen

Mogelijk wil Apple in de toekomst een duidelijkere koers varen binnen de app. News is op dit moment voornamelijk een verzameling van artikelen van andere bronnen. Een eigen hoofdredacteur suggereert dat het platform in de toekomst ook ‘eigen’ artikelen gaat publiceren. Daarmee volgt News dezelfde koers als Apple Music. De muziek-app was oorspronkelijk slechts een doorgeefluik van bestaande albums, maar krijgt nu steeds meer exclusieve nummers en video’s.

Of er inderdaad een vernieuwde versie van Apple News in de maak is, en of deze ook in Nederland verschijnt, horen we mogelijk al binnenkort. Begin juni vindt WWDC plaats, Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Daar ontvouwt het bedrijf doorgaans zijn softwareplannen voor de komende maanden. Lees meer in ons overzicht met WWDC 2017-verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Politico
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's