‘Netflix en Tesla kanshebbers voor overname door Apple’

Erwin Vogelaar
5 mei 2017, 20:28
2 min leestijd
‘Netflix en Tesla kanshebbers voor overname door Apple’

Apple zit op een groeiende stapel geld. De analisten van Citigroup denken dat Apple Netflix, Disney of Tesla op het oog heeft voor een overname.

Apple Netflix overname aanstaande?

Het is geen geheim dat Apple een steeds verder groeiende stapel geld heeft liggen. Inmiddels zijn deze reserves gegroeid tot meer dan een kwart biljoen dollar. Daar is veel mee te doen. Analisten, zoals die bij Citigroup, denken graag na over wat Apple van plan is. Dat een overname bij deze mogelijkheden hoort komt niet uit het niets. Er wordt namelijk verwacht dat Amerikaanse president Trump de belastingen over hetgeen wat multinationals overzees verdienen gaat verlagen. Er zijn een aantal interessante kanshebbers voor een overname.

apple netflix

Citigroup noemt allereerst het succesvolle Netflix. Dit is geen vreemde gedachte. Netflix doet namelijk iets waar Apple (nog) niet goed in is: series en films maken. Dit terwijl Apple het wel heel graag zou willen. Zo heeft het bedrijf een dramaseries met Doctor Dre in productie en wordt er gewerkt aan een seizoen van Carpool Karaoke met James Cordon. Deze lente moet ook Planet of the Apps verschijnen, een soort talentenjacht voor app-ideeën met celebs als jury.

Dat Citigroup Tesla noemt is ook logisch. Apple is al langere tijd bezig met auto’s die zonder bestuurder kunnen rijden, maar het bedrijf maakt daar nog niet echt vaart in.

De gamebedrijven die Citigroup noemt klinken in theorie ook aannemelijk. Apple zou Activision Blizzard, Electronic Arts of Take Two Interactive kunnen kopen, omdat het zelf niet heel sterk is in games. Andere bedrijven die genoemd worden zijn streamingdienst Hulu, dat kleiner is dan Netflix, en Disney. Apple kan er natuurlijk ook voor kiezen om enkele kleinere bedrijven over te nemen om eigen producties verder op weg te helpen, of om nog een tijdje op het geld te blijven zitten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Bron: Reuters
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's