‘Om deze 3 redenen moet Apple Netflix kopen’

Michel van 't Klaphek
5 februari 2019, 13:27
2 min leestijd
‘Om deze 3 redenen moet Apple Netflix kopen’

Netflix, Amazon Prime, Hulu en Videoland: de concurrentie qua streamingsdiensten is enorm. Apple doet er daarom verstandig aan haar grootste concurrent over te nemen, in plaats van een eigen tv-dienst te lanceren.

Lees verder na de advertentie.

Apple Netflix-deal

Dat adviseert de Amerikaanse bank JP Morgan in gesprek met CNBC. De bankiers zeggen dat de kans van slagen voor een nieuwe videodienst minimaal is. ‘De markt voor videostreaming is ontzettend competitief. Hierdoor is het als nieuwe speler heel lastig om klanten binnen te halen’, zo zegt een adviseur.

De tv-dienst zou in april van start gaan, maar de iPhone-maker doet er volgens de bank verstandig aan zich nog eens achter de oren te krabben. Het is namelijk veel makkelijker om ‘gewoon’ een bestaande partij over te nemen: Netflix.

Dit bedrijf zou momenteel een prijskaartje van 165 miljard euro hebben. Dit komt mooi uit voor Apple, omdat men zo’n 220 miljard op de bank heeft staan. ‘Apple is een toonaangevend bedrijf qua smartphones, maar gaat zich in de toekomst meer richten op diensten’, aldus de bank. ‘Netflix kopen is daarom een goede keuze, omdat de krachten zo gebundeld worden.’

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

‘Waarom Apple Netflix over moet nemen’

JP Morgan geeft drie redenen waarom Apple en Netflix een goede combinatie zouden zijn. Ten eerste verzamelt de videostreamer een hele hoop content, en laat vervolgens klanten kiezen wat ze willen kiezen. Het bedrijf uit Cupertino doet met de App Store ongeveer hetzelfde.

Daarnaast verdient Netflix geld via abonnementen, net zoals Apple Muziek. Tot slot zou Netflix openstaan voor onderhandelingen. De populaire aanbieder van documentaires, films en series heeft namelijk een schuld van zo’n 6 miljard euro.

Apple zou van plan zijn om de tv-dienst in april te lanceren. Dat gebeurt waarschijnlijk relatief simpel: met een update voor de TV-app die nu al op de Apple TV staat. Dit is misschien slecht nieuws voor ons, omdat deze app hier nog niet beschikbaar is. Het lijkt er dus op dat de tv-dienst nog even op zich laat wachten.

Lees meer nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu