Apple gaat de strijd aan met nepnieuws in de Nieuws-app

Lars Paijmans
14 februari 2017, 10:45
2 min leestijd
Apple gaat de strijd aan met nepnieuws in de Nieuws-app

Apples topman Eddy Cue spreekt in een nieuw interview over nepnieuws, 20 miljoen Apple Music-leden en meer. Maar hoe wil Apple nepnieuws tegengaan en welke rol speelt het bedrijf hierin?

Lees verder na de advertentie.

‘Apple nepnieuws moet bestreden worden’

Tim Cook zei het vorige week al, en in een gesprek tijdens de Recode Code Conference onderstreept Eddy Cue het wederom: nepnieuws is een van de grootste gevaren van dit moment. “De tech-industrie heeft de verantwoordelijkheid om consumenten hier tegen te beschermen”, legt Cue uit. “Ook wij spelen hier een rol in om de verspreiding van nepnieuws zo goed mogelijk tegen te gaan.”

Apple nepnieuws

Het bleef hierbij niet alleen bij beloften. Cue gaf namelijk al aan dat Apple achter de schermen druk bezig is om dit te realiseren. Nepnieuws volledig de wereld uithelpen is onmogelijk, maar de Nieuws-app van Apple gaat wel veranderen. “We maken ons zorgen over neppe nieuwsberichten en de clickbait die hierbij hoort”, aldus Cue. “Dit proberen we tegen te gaan in Apple Nieuws. We leren iedere dag en willen deze bevindingen ook delen met de rest van de industrie.”

In het interview besprak Cue ook kort de groei van Apple Music. De muziekdienst zit inmiddels op meer dan 20 miljoen abonnees, maar daar neemt Cue geen genoegen mee. “Rond de honderd miljoen mensen zijn lid van een muziekdienst, terwijl het aantal mensen dat naar muziek luistert veel groter is”, aldus Cue. Het veiligstellen van exclusieve deals met artiesten is volgens de Apple topman een handige strategie voor de korte termijn, maar er is meer nodig om deze streaming muziekstrijd te winnen.

Beter samenwerken met artiesten

“Ons doel is om van begin tot eind met artiesten samen te werken”, aldus Cue. In het verleden deed Apple dit onder meer met Chance the Rapper en Drake. Naast deze samenwerking hoopt Apple ook nieuwe leden te werven met eigen tv-shows die alleen voor Apple Music-leden te zien zijn. Carpool Karaoke bijvoorbeeld, maar ook realityshow Planet of the Apps.

Bekijk het volledige interview van Eddy Cue hier:
https://www.youtube.com/watch?v=5I52eXEP5I8

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Recode
Categorie: Apple
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen