Apple neemt videodienst Matcha over
Roel van Hout

Apple is de afgelopen tijd flink aan het winkelen om de eigen diensten en producten te verbeteren. De jongste overname: Matcha, een dienst om films te ontdekken.

Apple heeft volgens VentureBeat een bedrag van tussen de 1 en 1,5 miljard dollar neergelegd voor Matcha, een dienst waarmee bij de lancering in januari 2012 gemakkelijk gestreamde films en series konden worden bekeken. Daarnaast bevatte Matcha een goede zoek- en ontdekfunctie.

matchaIn mei 2012 verdween Matcha echter opeens. De oprichter liet toen weten dat Matcha een nieuwe richting in zou gaan slaan. Hoewel nog niet duidelijk is wat die richting dan precies is – misschien de veelbesproken ‘iTV’ helpen ontwikkelen? – zal het in ieder geval onder de vlag van Apple gebeuren.

Matcha derde overgenomen bedrijf in korte tijd

Hoewel niet duidelijk is wanneer de overname precies heeft plaatsgevonden, betekent het wel al voor de derde keer in korte tijd nieuws over een overname. Onlangs nam Apple nog locatiediensten Locationary en HopStop over, zodat de expertise van deze bedrijven zou kunnen worden ingezet bij de verbetering van Apple’s geflopte kaartenapp Apple Maps.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.