Apple neemt TestFlight over, wellicht meer openbare bèta’s in App Store
Wouter Nijsen

Apple heeft een belangrijke overname gedaan. Het bedrijf Burstly gekocht, het moederbedrijf achter TestFlight. Dat is testsoftware waarmee ontwikkelaars hun applicaties kunnen testen.

De software om mobiele apps te testen lijkt door de overname exclusief beschikbaar te komen voor ontwerpers die enkel voor Apple’s besturingssysteem iOS ontwikkelen. Burstly liet sowieso onlangs al weten dat de Testflight-software niet langer beschikbaar is voor Android.

De overname is bevestigd door een woordvoerder van Apple, die zoals gewoonlijk verder weinig kwijt wilde over de overname. Interessanter is dat TestFlight het voor ontwikkelaars makkelijker moet maken om bèta-versies naar gebruikers uit te rollen. Momenteel is dat lastig omdat Apple die ondersteuning niet of nauwelijks biedt.

Overname TestFlight positief voor iOS-gebruiker

testflight-logoGebruikers van de iPhone en iPad zouden in de toekomst sneller met bepaalde applicaties aan de slag kunnen. Dat is echter nog niet door Apple bevestigd. Naast TestFlight was Burstly ook verantwoordelijk over SkyRocket, een dienst waarmee advertentiepartners en analysetools in een applicatie geïntegreerd kunnen worden.

Voor hoeveel dollar Apple het bedrijf heeft overgenomen, is niet naar buiten gebracht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.