Apple neemt ontwikkelaars bij de hand met iOS 7 gids
Roel van Hout

Het is een beetje laat, maar Apple heeft meer dan 5 maanden nadat iOS 7 verscheen een speciale iOS 7 gids voor ontwikkelaars online gezet, met daarin allerlei do’s en don’ts.

Waarom het bedrijf zich daar juist nu toe geroepen voelt is niet duidelijk. Wie weet was er intern nog onenigheid over wat nu werkelijk een app een iOS 7 uitstraling geeft: een kleurig uiterlijk, platte vormgeving, dunne letters of doorzichtigheid? Ook zou het kunnen dat Apple er vanuit ging dat ontwikkelaars er wel uit zouden komen, maar dat het bedrijf toch hevig teleurgesteld is in wat er tot nu toe bereikt is. Als je kijkt naar wat er allemaal te krijgen is in de App Store klinkt dat wat onwaarschijnlijk, maar het is niet uit te sluiten.

iOS 7 gids krijgt speciale sectie op Apple website

Hoe dan ook kunnen (aspirant) app-ontwikkelaars vanaf nu terecht op een speciaal deel van de Apple website, waar in woord en beeld punt voor punt wordt uitgelegd wat een app tot een voor  iOS 7 geoptimaliseerde app maakt. Overigens waren deze documenten her en der al wel beschikbaar, maar heeft Apple ze voor het gemak duidelijk bij elkaar gezet.

→ Lees alles over iOS 7 op onze speciale pagina!

Om bij het leeuwendeel de informatie te kunnen komen heb je helaas wel een ontwikkelaarsaccount nodig, en die kost je 80 euro per jaar. Het voordeel is wel dat je dan toegang hebt tot vroege versies van nieuwe iOS-versies, al zijn die vanwege de beperkte stabiliteit ook weer niet altijd aan te raden.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.