‘Apple neemt muziekherkennings-app Shazam over’

Rutger Otto
9 december 2017, 9:18
2 min leestijd
‘Apple neemt muziekherkennings-app Shazam over’

Apple wil de muziek-app Shazam kopen. Met de app kunnen gebruikers herkennen welke muziek er bijvoorbeeld op tv of op de radio speelt.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple neemt Shazam over’

TechCrunch beschrijft de mogelijke overname op basis van anonieme bronnen. In het bericht staat dat Apple Shazam deze week heeft ingelijfd en dat de handtekeningen inmiddels zijn gezet. De officiële aankondiging zou maandag komen, al kan dat volgens TechCrunch nog veranderen.

Het is niet duidelijk hoeveel Apple voor Shazam zou hebben betaald. Eén van de bronnen stelt dat met de overname ‘een bedrag van negen cijfers’ is gemoeid. Een andere bron noemt een bedrag van rond 300 miljoen Britse pond. Dat komt neer op een bedrag rond de 340 miljoen euro. De waarde van het bedrijf werd in 2015 na een investeringsronde geschat onder een miljard euro.

Lees ook: Shazam en drie andere apps om muziek te herkennen

snapchat shazam

Miljard keer gedownload

In september 2016 maakte Shazam zijn laatste downloadcijfers bekend. De app had toen de mijlpaal van een miljard downloads bereikt. Dat aantal is sindsdien waarschijnlijk gestegen. Shazam is bijna winstgevend en dat is volgens directeur Rich Riley een teken dat het bedrijf groeit. Begin dit jaar hintte Riley dat Shazam waarschijnlijk een doelwit was om overgenomen te worden door een ander bedrijf.

Shazam gaat al flink lang mee. De dienst werd in 1999 gelanceerd, toen er nog geen apps waren. Gebruikers konden rond het jaar 2002 het nummer ‘2580’ op hun telefoon intoetsen en hem dan bij de muziek houden. Daarna kregen ze een sms-bericht met de titel van het liedje en de naam van de artiest.

Onderdeel van Siri

Inmiddels is Shazam nog steeds beschikbaar als losse app, maar is de dienst bijvoorbeeld ook geïntegreerd in Siri van Apple. Je kunt nu aan Siri vragen welk nummer er speelt, waarna technologie van Shazam wordt ingeschakeld om te luisteren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen