Apple neemt Kinect-maker PrimeSense over
Gijs Ettes

De laatste dagen gingen de geruchten dat Apple Kinect-maker PrimeSense wilde overnemen. Vandaag bevestigt Apple het Israëlische bedrijf, dat 3D-sensoren ontwikkelt, te hebben opgekocht.

PrimeSense technologieNaar verluidt betaalt Apple zo’n 300 tot 350 miljoen dollar om PrimeSense in te lijven. De afgelopen tijd hebben beide partijen flink onderhandeld om tot een deal te komen.

PrimeSense werd in 2005 opgericht door een vijftal Israëliërs en werkte samen met Microsoft aan de ontwikkeling van de eerste versie van gebaar- en spraakherkenner Kinect. Met deze camera, voorzien van speciale ingebouwde software, is het mogelijk om de Xbox 360 zonder controller te besturen. Zonder de implementatie van PrimeSenses software had Kinect wellicht niet tot stand kunnen komen.

Hoewel de samenwerking aanvankelijk succesvol was, is de relatie tussen PrimeSense en Microsoft de afgelopen jaren bekoeld. De nieuwste spelcomputer van laatstgenoemde beschikt dan ook over een door Microsoft zelf gemaakte versie van Kinect. Wel werd voor de ontwikkeling van Kinect 2.0 de hulp ingeroepen van Canesta, een belangrijke concurrent van PrimeSense.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.