‘Apple neemt bouwer Kinect over’
Roel van Hout

Naar verluidt heeft Apple PrimeSense, het bedrijf achter Kinect, overgenomen voor omgerekend  255 miljoen euro.

Voor wie Kinect niet kent: het is een bewegingssensor die je bovenop je televisie monteert, waarna je in staat bent om zonder een fysieke controller te spelen op je Xbox 360 en binnenkort je Xbox One.

Naar verluidt werden de Apple-kantoren recent bezocht door leidinggevenden binnen het Israëlische PrimeSense. Bovendien dook er een rapport op waarin een bedrag van omgerekend 255 miljoen euro wordt genoemd.

Wat moet je als iPhone-bezitter met Kinect?

Kinect

Toegegeven, het logge apparaat dat je op je televisie plaatst om draadloos te kunnen gamen klinkt niet direct als een heel interessante accessoire voor je iPhone, maar met de Xbox One heeft Microsoft al laten zien dat het apparaat een heel stuk afgeslankt kan worden.

Met andere woorden: als Apple erin slaagt om de software succesvol te integreren in nóg kleinere apparatuur – zoals je iPhone of iPad – dan is het wellicht mogelijk dat je straks met arm- of handgebaren je iPhone zonder ‘m aan te raken kunt besturen.

Een andere mogelijkheid is dat Apple nu echt zijn positie op de home-entertainment markt wil gaan verbeteren. Het bedrijf heeft tot nog toe alleen de Apple TV, waar je media naar kunt streamen, maar het is geen geheim dat Apple een rol van grotere betekenis zou willen spelen in dat segment. We zullen zien!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.