Apple neemt actie tegen verkopers van iOS 6 beta
Redactie

Veel mensen willen graag eerder iOS 6 op hun iPhone geïnstalleerd hebben, een manier om dit te doen is je te registreren als developer bij Apple. Dit kost echter tegen de honderd euro, een beetje duur voor een besturingssysteem. Daarom zijn er veel handeltjes gaande waarbij je voor onder de tien euro de beta van iOS 6 op je iPhone kan installeren, je koopt een ‘slot’ van iemand met een geregistreerd developer account. Apple vind dit echter niet zo grappig en is zelfs overgegaan tot juridische stappen, enkele websites die deze dienst aanboden hebben moeten sluiten.

UDID

Een developer met een geregistreerd account heeft de mogelijkheid om maximaal 100 iOS apparaten te koppelen aan het account, deze kunnen dan testversies draaien van apps én de beta draaien van een komend besturingssyteem. Elke iPhone heeft een zogeheten ‘UDID’, een ‘Unique Identifier’, door deze code in te voeren kan een developer een apparaat aan zijn dev account koppelen. Bij de sites waar je de beta van iOS 6 kon kopen, maakten ze ook gebruik van deze code.

Uit de lucht

Diverse sites (zoals activatemyudid.com, activatemyios.com, iosudidregistrations.com) zijn de afgelopen week uit de lucht gehaald. Een eigenaar van zo’n praktijkje vertelde de site macstories dat zijn site uit de lucht werd gehaald door de hosting provider nadat Apple had geklaagd over de schending van copyright. Ook een CEO van de hostingsite Fuse zegt dat Apple met harde hand de websites die iOS 6 verkopen uit de lucht haalt.

Dezelfde developer die vertelde over zijn site, zei ook dat hij 75 000 USD had verdiend in de afgelopen maand Juni met de verkoop van zijn developer ‘slots’. Dit is een hele hoop geld, geen wonder dat hij dan ook zegt een nieuwe site te gaan maken om door te gaan met de verkoop van iOS 6.
via: MacStories

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.