6 smartphone-functies van het MWC die we graag in de iPhone 7 zien

Rutger Otto
22 februari 2016, 20:00
3 min leestijd
6 smartphone-functies van het MWC die we graag in de iPhone 7 zien

Apple is niet aanwezig op het Mobile World Congress. Wel staan daar concurrenten zoals Samsung en LG met hun nieuwe vlaggenschepen. Wat kan Apple daar mogelijk leren voor de iPhone 7?

Lees verder na de advertentie.

Wat Apple MWC inspiratie voor de iPhone 7

Apple slaat het MWC in Barcelona steevast elk jaar over. Als het bedrijf van Tim Cook producten lanceert, doet het dat altijd op een eigen evenement. Nieuwe iPhones komen bovendien niet in het begin, maar juist later op het jaar uit. Maar het is wel interessant om te zien wat de concurrentie doet. Wat ons betreft mag Apple de volgende functies van concurrerende toptoestellen ook wel in de iPhone 7 leveren.

1. Grotere accu met snelladen

De accu van de iPhone is altijd wel degelijk (vooral die van de Plus-modellen zijn prima), maar nooit spectaculair. Misschien wel één van de grootste wensen voor de iPhone 7 is een langere accuduur, zodat je je oplader gewoon thuis kunt laten als je er een hele dag niet bent.

Ook dit jaar legt Sony met zijn nieuwe Xperia-toestellen weer de focus op een accuduur van zo’n twee dagen op een volle lading. Ook Samsung voert verbeteringen door en voorziet de nieuwe Galaxy S7 van een grotere accu (van 3000 naar 3600 mAh – de iPhone 6S heeft een 1715 mAh-accu, de 6S Plus 2915 mAh). Hopelijk doet Apple dat ook. Het zou daarnaast fijn zijn als het toestel een snellaad-functie krijgt, waarmee je hem binnen een halfuur helemaal oplaadt.

iphone 7 zonnepanelen

2. Waterbestendig

Uit verschillende tests blijkt dat de nieuwste iPhones al behoorlijk goed tegen water kunnen, maar ze zijn niet écht waterdicht. Daarmee bestaat de kans dat als je een iPhone in het water laat vallen, hij het niet meer doet. Enkele toestellen die op het MWC zijn getoond, zoals de Galaxy S7 van Samsung, zijn stof- en waterdicht. Er gaan al geruchten dat Apple de iPhone 7 ook waterbestendig wil maken, maar dat is nog afwachten.

3. Modulair ontwerp

LG introduceerde op het Mobile World Congress iets wat we waarschijnlijk bij voorbaat op onze buik kunnen schrijven bij Apple: een ‘modulair’ ontwerp. Dat gaat niet direct heel ver, maar het design staat in elk geval toe dat de accu gemakkelijk vervangen kan worden door een nieuwe. Fijn als de batterij aan het einde van zijn Latijn is. Ook kun je aan de onderkant van het toestel andere modules koppelen, denk aan een cameragrip, wat handig is voor fotografen. Klinkt goed, maar Apple houdt zijn telefoons altijd potdicht, dus dit kunnen we voor de iPhone 7 waarschijnlijk afschrijven.

lg-g5-always-on-1024x663

4. Altijd aan-display

Zowel Samsung als LG kozen ervoor een always on-display in hun toestellen te bouwen. Daarmee blijft het scherm grotendeels donker als je hem niet gebruikt, maar kun je wel de tijd, datum en notificaties bekijken. Handig, want dan hoef je het scherm niet helemaal aan te zetten. Volgens LG kost de functie 0,8 procent aan accucapaciteit per uur, dus het is niet heel zwaar. Hiervoor zou de iPhone 7 wel over een display moeten beschikken die zwarte pixels helemaal kan uitschakelen, anders kost het aanzienlijk meer accuverbruik.

5. Micro-sd

Samsung luisterde naar zijn gebruikers. Zij bestempelden het als minpunt dat de Galaxy S6 geen micro-sd-slot had. Met een micro-sd-kaartje kun je het opslagvermogen van een smartphone uitbreiden. Dat zou van pas komen bij 16GB- of 32GB-modellen. Ook hiervan is Apple echter geen fan, dus verwacht geen micro-sd-ondersteuning in de iPhone 7 – al zouden we dat stiekem wel willen.

iphone 7 plus dubbele cameralens

6. Snelle camerafocus

Eigenlijk mogen we niet klagen over de iPhone-camera, want die is over het algemeen al prima. Volgens geruchten krijgt de iPhone 7 zelfs een dubbele lens, waarmee het scherpere foto’s kan maken en betere plaatjes vastlegt in donkere omgevingen. Op het MWC kondigde Sony de Xperia X aan. Dankzij een techniek van Sony, genaamd ‘Predictive Hybrid Autofocus’ kan de camera supersnel scherpstellen, maar ook bewegende objecten volgen waarop gefocust moet worden. Een toffe functie, bijvoorbeeld als je sporten wil vastleggen.

Wat er uiteindelijk in de iPhone 7 terecht komt, is afwachten. Het toestel wordt waarschijnlijk pas in september aangekondigd tijdens een speciaal evenement van Apple.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu