‘Apple presenteert in juni nieuwe muziekstreamingdienst’

Rutger Otto
6 maart 2015, 12:11
2 min leestijd
‘Apple presenteert in juni nieuwe muziekstreamingdienst’

Apple zou van plan zijn om een nieuwe muziekstreamingdienst te presenteren tijdens de WWDC in juni. Het gaat hierbij om een totaal vernieuwde dienst van Beats Music, maar dan onder het iTunes-merk.

Lees verder na de advertentie.

Apple muziekdienst

Dat schrijft althans TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Apple zou 8 juni aanhouden om de dienst te presenteren. Dat kan dus tijdens de Worldwide Developers Conference, die waarschijnlijk rond die datum zal plaatsvinden. Een officiële datum is daar echter nog niet voor bevestigd.

beats music kosten

De nieuwe dienst van Apple moet functies van Beats hebben, zoals de manier waarop muziek gecureerd wordt. Toch zal het programma grotendeels nieuwe software bevatten en afstand doen van het Beats-merk. Wel zou Apple de dienst via verschillende platformen willen blijven aanbieden, zoals op internet en voor Android-toestellen.

Dat is overigens een logische beslissing, want muziek moet op elk platform werken. Zo is ook iTunes al jaren beschikbaar voor Windows. Daarnaast is Apple de laatste tijd bezig om hun programma’s wat meer open te stellen voor gebruikers zonder Apple-apparaat. Iedereen kan bijvoorbeeld van iWork gebruikmaken via de webdienst.

Lagere prijzen

Maar hoe gaat Apple een plekje bemachtigen tussen sterke spelers als Spotify en Deezer? Dat hoopt het bedrijf te doen door een lagere abonnementsprijs aan te bieden. Het maandelijkse bedrag moet 7,99 dollar worden, twee dollar minder dan je bij Spotify betaalt. Daarnaast kan Apple de muziek-app standaard mee gaan leveren met iOS of OS X, waardoor honderden miljoenen mensen de muziekdienst automatisch op hun iPhone, iPad of Mac hebben staan. Dankzij de gekoppelde creditcards is het dan weinig werk om een abonnement af te sluiten.

Het eerstvolgende evenement vindt maandag 9 maart plaats om 18 uur Nederlandse tijd en staat in het teken van de Apple Watch. Daarvan doen we uiteraard verslag op iPhoned.

Lees meer Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu