6 dingen die we van Apple’s nieuwe muziekdienst verwachten

Rutger Otto
6 juni 2015, 16:19
2 min leestijd
6 dingen die we van Apple’s nieuwe muziekdienst verwachten

De nieuwe muziekdienst van Apple wordt zeer waarschijnlijk aanstaande maandag gepresenteerd tijdens de WWDC, maar de geruchten stromen nog altijd binnen. Dit zijn onze 6 Apple muziekdienst verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

1. Apple Music

Zou Apple Beats Music vernieuwen, iTunes (Radio) omgooien of allebei? We weten nog steeds niet precies wat Apple van plan is, maar de naam is volgens de laatste geruchten gevallen op ‘Apple Music’.

2. Persoonlijke aanraders

Volgens een recent artikel van The Financial Times zullen gebruikers persoonlijke aanbevelingen van de dienst krijgen om zo nieuwe muziek te ontdekken. Je moet dan jouw favoriete muziekgenres invullen bij het installeren van de app.

lancering beats music

3. Menselijke curatie

Iets wat de muziekdienst waarschijnlijk meeneemt van Beats Music zijn de menselijke aanraders. Waar een dienst als Spotify afspeellijsten ‘voor jou’ maakt op basis van algoritmes, biedt Beats Music ook lijsten die zijn samengesteld door mensen. Dat wil Apple waarschijnlijk doorvoeren en daarvoor heeft het bijvoorbeeld al een bekende BBC-dj en producers aangetrokken. Ook zou het bedrijf uit Cupertino graag artiesten aan boord hebben als David Guetta en Pharrell Williams die als dj gaan werken voor de Apple Music.

4. Gratis proeftijd

Onduidelijk is nog hoe Apple het precies gaat aanpakken, maar er gaan hardnekkige geruchten dat het bedrijf een proefperiode van drie maanden aanbiedt voor gebruikers, waarmee ze gratis naar de dienst kunnen luisteren. Daarna zul je waarschijnlijk tien euro per maand moeten betalen, net als bij Spotify het geval is. Een gratis versie van Apple Music met reclames gaat er niet komen. Wel zou iTunes Radio een flinke update krijgen om zo’n gratis model te kunnen aanbieden, maar het is onduidelijk in welke vorm dat zou gebeuren.

beats music kosten

5. Aanbod

Over welke en hoe veel muziek er beschikbaar is op Apple Music is momenteel nog weinig te zeggen. Apple is bezig om deals te sluiten met platenmaatschappijen om muziek te kunnen streamen. Wellicht weet Apple er exclusieve deals met bands en artiesten uit te slepen om meer gebruikers te kunnen trekken. Nu Tidal en Spotify hebben aangekondigd niet alleen op muziek, maar ook op video te gaan focussen, is het de vraag of Apple inhaakt.

6. Sociale functies

De Apple-blog 9to5Mac schreef dat Apple Music voorzien wordt van sociale functies, waarmee gebruikers artiesten kunnen volgen. De artiesten en bands kunnen op hun beurt berichten en muziek delen. Ook moet het mogelijk zijn om plaatjes, video’s en concert-updates te plaatsen. Daarmee staan ze directer in contact met hun fans.

Lees meer over Beats Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu