Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

4 vernieuwingen in Apple Muziek op iOS 13

Michel van 't Klaphek
22 september 2019, 10:32
2 min leestijd
4 vernieuwingen in Apple Muziek op iOS 13

Makkelijker meezingen, muziek bedienen vanuit het CarPlay-dashboard en nooit meer dubbele nummers in je afspeellijst. Apple Muziek heeft er in iOS 13 een aantal fijne functies bijgekregen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Muziek in iOS 13: 4 verbeteringen

In onze iOS 13 review schreven we dat de jaarlijkse software-update bestaat uit een hoop kleine verbeteringen. Deze zorgen samen voor een fijne gebruikerservaring. Dit geldt ook voor Apple Muziek in iOS 13. De app is niet radicaal veranderd, maar heeft wel een aantal fijne verbeteringen gekregen.

1. Meezingen wordt makkelijker

Ten eerste wordt Apple Muziek vriendelijker voor de meezingers. Voortaan scrolt de songtekst namelijk mee op het scherm van je iPhone. Gebruikers van Shazam herkennen deze functie direct. De muziek-app werd enige tijd geleden door Apple overgenomen.

Apple Muziek iOS 13

Luister je een nummer en wil je weten wat er gezongen wordt? Tik dan op het tekstwolk-icoon linksonder. Vervolgens opent de songtekst op het volledige scherm. Hierbij bladeren de lyrics mee met wat er op dat moment gezongen wordt. Dit is helaas nog niet bij alle nummers het geval. De Muziek-app op macOS Catalina en Apple TV beschikt overigens ook over een karaokefunctie.

Lees ook: Eindelijk: Apple Music is nu ook in je browser beschikbaar

2. Niet meer twee keer zelfde nummer

Wanneer je veel lange afspeellijsten gebruikt is het soms lastig om te onthouden welke nummers je wel, en niet hebt toegevoegd aan een playlist. Vanaf iOS 13 gaat Apple je hier een handje bij helpen. Wanneer je een nummer twee keer toevoegt aan dezelfde afspeellijst krijg je een melding. Hierin wordt gevraagd of dit de bedoeling is.

3. Wat komt hierna?

De Muziek-app is een stukje rustiger geworden in iOS 13. Dit heeft alles te maken met de nieuwe indeling en knopjes. Hiermee kun je gemakkelijk zien welke nummers hierna afgespeeld worden, deze lijst sorteren en eventueel direct de songtekst openen. Voorheen waren deze functies natuurlijk ook al beschikbaar, maar moest je meer scrollen.

4. Muziek in de auto

Tot slot is ook CarPlay er in iOS 13 op vooruit gegaan, waarbij ook de Muziek-app een opfrisser heeft gekregen. Je kunt onder meer aan de slag gaan met een donkere modus. Ook zie je voortaan de coverart op het scherm en heeft de Muziek-app een plekje gekregen op het Dashboard.

Meer over iOS 13

iOS 13 is officieel beschikbaar. De update bestaat uit talloze, kleine updates. Neem een kijkje in ons overzicht van fijne iOS 13-functies om te weten waar je moet zoeken. De meest in het oog springende verbetering is zonder meer de donkere modus. Er zitten echter ook een hoop kleine, onopvallende functies in iOS 13.

Deze 8 verborgen iOS 13-functies zijn de moeite waard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu