Waarom het logisch is dat Apple Muziek naar Google Home komt

Erwin Vogelaar
26 februari 2019, 11:03
2 min leestijd
Waarom het logisch is dat Apple Muziek naar Google Home komt

Het lijkt erop dat Apple Muziek binnenkort te beluisteren is via Google Home-speakers. Dit is waarom dat een logische ontwikkeling is.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple Muziek Google Home bezoekt

Apple Muziek komt naar Google Home. Kijk je nu in je Google Home-app, dan staat Apples muziekdienst tussen onder andere Spotify en Google Play Music om te linken met een Google Home-speaker. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de dienst daadwerkelijk te verbinden, maar dat zal waarschijnlijk binnenkort wel het geval zijn.

Dit nieuws klinkt misschien wat vreemd, omdat Google en Apple niet alleen op de smartphonemarkt grote concurrenten zijn. Ze concurreren ook met elkaar via hun slimme speakers. Apple zet zijn HomePod recht tegenover Googles Home-speakers.

apple muziek google home

Apple legt echter steeds meer de nadruk op zijn diensten. Apples komende nieuwsdienst en televisiedienst krijgen waarschijnlijk de meeste aandacht tijdens het Apple-event in maart. Ook Apple Muziek is een dienst. Om dergelijke diensten echt succesvol te maken moeten ze niet exclusief blijven, maar op zoveel mogelijk platformen beschikbaar zijn.

Daarnaast biedt Apple zelf geen goedkope slimme speakers aan. De Google Home Mini is al voor enkele tientjes verkrijgbaar, terwijl de HomePod honderden euro’s kost. Daardoor is Google Home de meest toegankelijke manier om een slimme speaker in huis te halen en nu dus ook om Apple Muziek thuis te gebruiken.

Apple gaat met deze stap ook duidelijk verder de concurrentie aan met Spotify. Spotify weet op dit moment meer luisteraars te winnen dan Apple Muziek, onder andere door op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te zijn. Apple laat Spotify dan ook niet toe op zijn HomePod.

Meer over de Google Home

Twijfel je tussen een Google Home of HomePod? Wij hebben getest wat je aan een Google Home met een iPhone hebt. Google Home is tevens een alternatief voor HomeKit als startpunt voor je slimme huis.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu