Eindelijk: Apple Music is nu ook in je browser beschikbaar

Lars Paijmans
6 september 2019, 9:06
2 min leestijd
Eindelijk: Apple Music is nu ook in je browser beschikbaar

Apple Music breidt uit met een complete webversie van de muziekdienst. Op die manier kun je Apple Music volledig vanuit je browser gebruiken zonder software te installeren.

Apple Music webversie gelanceerd in bèta

Als je als Apple Music-gebruiker muziek wilde luisteren zonder eerst iTunes te installeren, had je enkel een uitgeklede webversie tot je beschikking. Dat probleem wordt nu eindelijk opgelost met een volwaardige webversie die nu als openbare bèta te gebruiken is. Deze is nu voor iedere huidige abonnee van Apple Music beschikbaar en komt later ook voor nieuwe leden uit.

Je activeert de Apple Music webversie via beta.music.apple.com

Apple Music webversie officieel

De versie in je browser is praktisch hetzelfde als degene in de Muziek-app en geeft je volledige toegang tot je bibliotheek, afspeellijsten en radiostations. Zeker als je de ‘Sync library’-functie geactiveerd hebt, kun je op die manier op alle apparaten dezelfde muziekbibliotheek raadplegen. Ook de gegenereerde ‘Voor jou’-afspeellijsten zijn terug te vinden.

Een leuk detail is dat de web-app rekening houdt met welke modus je hebt geselecteerd op je Mac. Schakel je over naar de nachtmodus, dan wordt de volledige web-app ook in een donker jasje gestoken.

Apple Music nu overal toegankelijk

De webversie van Apple Music komt bijvoorbeeld van pas voor mensen die op hun werk geen iTunes mogen installeren. Het is bovendien een manier voor Apple om Apple Music toegankelijk te houden voor Windows-gebruikers als iTunes dit najaar verandert. Zodra macOS Catalina verschijnt wordt iTunes opgesplitst in afzonderlijke apps voor TV, Muziek, Boeken en Podcasts.

Wanneer macOS Catalina precies verschijnt is nog niet duidelijk. Dat horen we tijdens het Apple-event op 10 september. Daar krijgen we naast drie nieuwe iPhones ook de releasedata van alle grote software-updates van dit najaar te horen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen