Musish: de beste Apple Music-webspeler tot Apple er zelf een maakt

Lars Paijmans
21 januari 2019, 9:17
2 min leestijd
Musish: de beste Apple Music-webspeler tot Apple er zelf een maakt

Muziek luisteren op een Mac of pc, zonder eerst een programma te downloaden. Apple heeft nog steeds geen officiële Apple Music-webspeler om dit te doen, maar dit alternatief is bijna net zo goed.

Musish is de beste Apple Music-webspeler

In tegenstelling tot concurrent Spotify heeft Apple nog geen alternatief om Apple Music te luisteren zonder eerst iTunes op een Mac of pc te downloaden. Dat is jammer, want daardoor kun je moeilijker op een apparaat dat niet van jezelf is de muziekdienst gebruiken.

Musish

Omdat Apple wel de benodigde API’s ter beschikking stelt aan ontwikkelaars, verschijnt met Musish nu een uitstekend alternatief. Deze gratis webspeler ziet er wat ons betreft een stuk mooier uit dan degene die eind vorig jaar verscheen, omdat het design veel beter aansluit bij dat van Apple Music zelf.

Musish heeft goed gekeken naar de macOS-versie van de muziekdienst en daar een zo goed mogelijke kopie van gemaakt voor het web. Daardoor ziet het ontwerp er erg strak uit, met veel grote witte vlakken, rode letters en grote albumhoezen.

Apple Music webspeler

De uitgebreide opties van Musish

Zodra je Musish opstart via de website log je in met je Apple ID (wat veilig is omdat het programma volledig gemaakt is met Apples software) en kun je beginnen met luisteren. Het is bovendien mogelijk om albums, artiesten en nummers aan je afspeellijsten toe te voegen, simpelweg door te slepen. Ook is de integratie met Genius aanwezig, zodat je tijdens het luisteren de songteksten kunt opvragen.

Dit alles maakt van Musish een opvallend compleet pakket, dat bijna één op één de mogelijkheden van Apple Music in iTunes overzet naar een tabblad in je browser. Een uitkomst voor iedereen die op zijn of haar werkcomputer of tijdens het studeren toch naar muziek wil luisteren, en er nu geen software meer voor hoeft te downloaden.

Lees meer over Apple Music

Bron: Musish
Categorie: Apps
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen