Apple en U2 slaan handen ineen voor virtual reality-muziekvideo

Rutger Otto
29 oktober 2015, 10:24
2 min leestijd
Apple en U2 slaan handen ineen voor virtual reality-muziekvideo

Apple betreedt de wereld van virtual reality samen met U2. Het bedrijf en de band maakten samen een videoclip voor een nummer van U2 om Apple Music te promoten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music VR

Samen met Apple Music heeft U2 een VR-videoclip opgenomen rond het nummer ‘Song for Someone’. Hij is gratis te downloaden in de VRSE-app (480MB), zodat je hem zelf met een VR-bril zoals Google Cardboard kunt bekijken. In de videoclip sta je tussen de bandleden van U2 die wat in een stadion zitten te jammen. Ze zitten rondom je, dus door te draaien zie je ze allemaal. Vervolgens neemt de video je mee langs verschillende landen waar fans – soms samen met U2 – het nummer zingen in hun eigen omgeving.

Als je ooit een VR-filmpje hebt gezien, zal het niet direct een bijzondere ervaring zijn. Het is gewoon een videoclip in 360 graden. Wel bijzonder is dat Apple eraan verbonden is, want het bedrijf heeft tot nu toe niets van VR laten zien. Interessant is ook dat het eerste experiment hiermee in een app van een derde partij te zien is, al mag VRSE één van de beste virtual reality-apps op het platform genoemd worden.

Lees ook ons overzicht met beste VR-apps voor Google Cardboard

Experimenteren met virtual reality

Hoewel het voor het eerst is dat Apple zich met VR bemoeit, lijkt het meer een promotie voor U2 en Apple Music dan dat het een serieus VR-project is geweest. De vraag is dan ook of Apple achter de schermen meer met virtual reality van plan is. Hierover gaan al maanden geruchten. Zo nam Apple het augmented reality-bedrijf Metaio deze zomer over, maar heeft het ook verschillende VR-achtige patenten, waaronder één die lijkt op een virtual reality-bril voor de iPhone.

Mensen zonder VR-bril kunnen twee dingen doen om de video van U2 te bekijken. Als eerste heb je de mogelijkheid om het filmpje in volledig scherm af te spelen. Je kunt dan je iPhone draaien om rond te kijken. Een andere optie is een concert van U2 bezoeken. Bij elke plek staat een U2-bus (met duidelijk het Apple Music-logo erbij) waar je de video met een koptelefoon en Oculus Rift-headset op kunt bekijken.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu