Apple Music-update krijgt nieuwe artiestenpagina’s en ‘Coming Soon-tab’

Lars Paijmans
11 juni 2018, 9:03
2 min leestijd
Apple Music-update krijgt nieuwe artiestenpagina’s en ‘Coming Soon-tab’

Abonnees van Apples muziekdienst hoeven niet tot iOS 12 te wachten om met nieuwe functies aan de slag te gaan. Apple heeft een Apple Music-update uitgebracht die een drietal verbeteringen introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music update nu beschikbaar

Apple Music kreeg tijdens WWDC 2018 weinig aandacht van Apple, maar dat betekent niet dat de muziekdienst stilstaat. Sinds kort zien steeds meer Apple Music-gebruikers een bijgewerkte versie van de Muziek-app, wat doet vermoeden dat de update geleidelijk wordt uitgerold. Het kan dus gebeuren dat jij onderstaande functies nog niet ziet.

Apple Music update

Een Coming Soon-tabblad

Zoals de naam al doet vermoeden is dit nieuwe tabblad volledig gericht op singles en albums die binnenkort op de muziekdienst verschijnen. Na de introductie van muziekvideo’s is dit de tweede verbetering die naar het Browse-tabblad van de dienst komt. Zo open je het tabblad.

  1. Open Apple Music op je iPhone of Mac;
  2. Tik op ‘Browse’;
  3. Ga naar ‘New Music’;
  4. Scroll naar beneden tot je bij ‘Coming Soon’ komt.

Vooralsnog is dit niet veel meer dan een lijst met albums op iOS, zonder de optie om deze te sorteren op datum of genre. Dat maakt het wat lastig om alleen de muziek te zien die jij graag luistert. De releasedatum van albums is ook toegevoegd aan de beschrijvingen van specifieke albums.

Apple Music update

Nieuwe artiestenpagina’s

De profielpagina’s van artiesten zijn ook bijgewerkt met de Apple Music-update. Voortaan staat er een foto van de artiest in een cirkel bovenaan de pagina en is er ruimte gemaakt voor een ‘Featured Release’.

Deze uitgelichte plaat kan bijvoorbeeld de nieuwste single van een band zijn, zodat je hier zonder te zoeken direct naar kunt luisteren. Naast de naam van de artiest staat voortaan een afspeelknop, waarmee je direct alle nummers van de artiest op shuffle zet. Spotify heeft een soortgelijke functie om snel te kunnen beginnen met luisteren.

Meer nieuws met iOS 12

Testers van de iOS 12 bèta ontdekte daarnaast dat Apple een aantal kleinere verbeteringen voor dit najaar op de planning heeft staan. Zo kun je straks een nummer vinden door een deel van de tekst in te vullen als zoekterm. Handig als je niet weet hoe een nummer heet, maar wel een regel uit het couplet kent.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bronnen afbeeldingen: 9to5mac, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen