Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Spotify heeft meer luisteraars, maar die van Apple Music zijn het meest tevreden

Lars Paijmans
29 september 2016, 13:40
2 min leestijd
Spotify heeft meer luisteraars, maar die van Apple Music zijn het meest tevreden

Spotify mag dan met afstand de meeste leden hebben, de gebruikers van Apple Music zijn er over het algemeen meer tevreden. De Apple Music tevredenheid is het hoogst van alle streamingdiensten.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Music tevredenheid het hoogst’

Dit blijkt uit een onderzoek van J.D. Power. 4.482 mensen werden hiervoor ondervraagd, die de afgelopen zes maanden voor een muziekdienst hebben betaald. Een belangrijk detail, aangezien Spotify een groot deel met gratis gebruikers heeft. Voor het onderzoek keek men naar zes verschillende gebieden: prestaties en betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, kosten, content, communicatie en klantvriendelijkheid. Hier kwam een maximale score uit van 1.000, wat de volgende ranglijst opleverde:

Apple Music tevredenheid

Klanttevredenheid van streaming muziekdiensten:

  1. Apple Music – 834 punten
  2. Rhapsody – 826 punten
  3. Pandora – 825 punten
  4. Spotify – 824 punten

Het gemiddelde voor de hele industrie ligt op 822, waar de vier bovenstaande diensten dus boven zitten. Apple Music scoorde de maximale score op het gebied van content, prestaties en betrouwbaarheid en gebruikersgemak. Wel is een verschil van 10 punten met Spotify op een schaal van 1.000 natuurlijk geen enorme voorsprong.

Het belang van exclusieve deals

Wel bevat het onderzoek nog wat andere interessante bevindingen. Zo zijn betalende klanten per definitie al meer tevreden over hun muziekdienst. Ook zorgt het hebben van exclusieve deals met artiesten ervoor dat gebruikers een dienst veel sneller aan zouden raden aan anderen. Goed nieuws voor Apple dus, want dit is precies waar Apple Music zich van Spotify wil onderscheiden.

Ook ontdekte J.D. Power dat het sociale aspect ook een grote rol speelt om klanten tevreden te houden. Een goed sociaal netwerk in een muziek-app maakt luisteraars actiever, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat ze zich meer verbonden voelen. Wat dat punt betreft valt er bij Apple Music nog wel wat te winnen. Zo is Apple Music Connect alles behalve actief, en is vooral dit sociale aspect iets wat ontbreekt bij de muziekdienst.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu