Apple Music nu beschikbaar in Tesla Model 3, S en X *update*

Piet-Jan Lentjes
14 december 2022, 7:42
2 min leestijd
Apple Music nu beschikbaar in Tesla Model 3, S en X  *update*

Apple Music is een veelgevraagde feature voor Tesla-auto’s. Nu is het eindelijk zover, Apple Music is beschikbaar voor de meest succesvolle elektrische auto ter wereld.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music in Tesla beschikbaar als software-update

Volgens diverse berichten op Twitter heeft Tesla een software-update voor zijn auto’s uitgebracht, mét ondersteuning voor Apple Music. De update naar versie 2022.44.25 voegt een nieuwe Apple Music-app toe aan het entertainmentsysteem.

Om Apple Music in je Tesla in te stellen, open je de app en scan je de QR-code die verschijnt. Daarna log je op je telefoon in met je Apple ID in, waarna de koppeling tot stand is gebracht. Al je playlists verschijnen dan automatisch in de Apple Music-app van je Tesla.

Hieronder volgt het oorspronkelijke bericht waarin we de laatste geruchten over Apple Music in auto’s van Tesla hebben samengevat.

Apple Music in Tesla-auto’s

Veel Tesla-bezitters zitter er al jaren met smart op te wachten: Apple Music voor de populaire, elektrische wagen. Maar tot op heden is de app niet te vinden in de interface van de wagen. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen.

Een bezoeker van het Automotive Museum in Los Angeles deed een opzienbarende ontdekking. In de expositie stond een Tesla Model S met een nieuwe softwareversie. Hierop was de Apple Music-app te vinden. Om met je account in te loggen op je Apple Music-account kon je een QR-code scannen op je iPhone.

Er gaan al langer geruchten dat Apple Music naar Tesla komt, maar tot nu toe is het er nooit echt van gekomen. Het is nog niet bekend wanneer het er ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Maar de laatste geruchten wijzen erop dat het misschien in de december-update kan gaan komen.

Apple CarPlay gebruiken in Tesla

Een ander veelgevraagde feature voor Tesla’s is Apple CarPlay. Ook daarvoor hebben de elektrische auto’s geen ondersteuning. Of Apple CarPlay ooit gaat komen is ook onbekend.

De Poolse ontwikkelaar Michał Gapiński had geen zin om daarop te wachten. Hij bouwde met een paar Raspberry Pi’s (een soort minicomputers) en wat internet-apparatuur Apple CarPlay in een Tesla.

Inmiddels is er ook een nieuwe (onofficiële) versie van Apple CarPlay in een Tesla uitgebracht. Met deze software-update ondersteunen meer modellen van Tesla de CarPlay browser. Wil je het zelf eens proberen? In onderstaand artikel lees je meer!

Lees meer: Apple CarPlay voor Tesla: browser heeft ondersteuning voor alle modellen

Meer over Apple Music

Zit jij te wachten om Apple Music in je Tesla te gebruiken? Of heb je nog geen abonnement op Apple’s muziekdienst? Klik dan op onderstaande button om meer te weten te komen en een abonnement op Apple Music te nemen. De eerste maand is gratis!

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu