Apple Music investeert in songteksten en nieuwe exclusieve deal

Lars Paijmans
17 augustus 2016, 14:30
1 min leestijd
Apple Music investeert in songteksten en nieuwe exclusieve deal

Apple gaat Apple Music grondig vernieuwen vanaf iOS 10, maar daar is natuurlijk wel nieuw personeel voor nodig. Een nieuwe vacature laat zien dat Apple de songtekstenfunctie serieus neemt, ook is er een nieuwe exclusieve deal gesloten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music teksten uitgebreid met eigen team

MBW ontdekte een vacature van Apple die laat zien dat het bedrijf op zoek is naar een ‘Lyrics Curator’ die een vast plekje krijgt op de Apple Campus. Deze manager gaat een nieuw team leiden dat zich bezighoudt met het cureren van songteksten.

Apple Music teksten

Vanaf het vernieuwde Apple Music van iOS 10 gaat Apple Music teksten integreren, zodat je tijdens het luisteren mee kunt lezen met de teksten. Het was eerst de vraag of Apple deze songteksten zou uitbesteden aan een extern bedrijf, maar de vacature van vandaag doet vermoeden dat deze songtekstenfunctie door Apple zelf geregeld zal worden.

Apple sluit deal met Cash Money Records

Vandaag is er nog meer Apple muzieknieuws. Het bedrijf zou een exclusieve deal met Cash Money Records gesloten hebben, zodat ze een documentaire op kunnen nemen. Cash Money Records is een bekende platenmaatschappij die zich specialiseert in rap. Onder meer Drake, Lil Wayne en Nicki Minaj horen bij dit label. Het maken van de documentaire sluit aan bij Apples strategie om met exclusieve videocontent nieuwe Apple Music-leden voor zich te winnen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MBW
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu