Apple Music voor studenten voor helft van de prijs

Rutger Otto
6 mei 2016, 11:55
2 min leestijd
Apple Music voor studenten voor helft van de prijs

Voor studenten wordt het straks wel heel interessant om een abonnement op Apple Music te nemen. Zij betalen dan nog maar de helft, waarmee de prijs op 5 euro per maand komt te liggen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music studenten

Dat meldt TechCrunch. Apple Music zou het plan voor studenten op dit moment uitrollen. Studenten moeten dan aangesloten zijn bij een geschikte hogeschool of universiteit. Aanvankelijk zou de optie in een beperkt aantal landen beschikbaar zijn, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland, Denemarken, Ierland en Nieuw Zeeland.

Studenten kunnen met de optie voor de helft van de prijs naar Apple Music luisteren. Dat zou in Nederland betekenen dat een student vijf euro betaalt per maand. De korting loopt tot vier jaar na inschrijving en de jaren hoeven niet doorlopend te zijn. Een student kan er dus een jaar tussenuit om daarna school en zijn of haar abonnement weer op te pakken.

Het abonnement komt beschikbaar vanaf vandaag voor bestaande en nieuwe gebruikers. Ook voor Android-gebruikers geldt het aanbod.

apple music review

Vernieuwing Apple Music

De afgelopen dagen kwam in het nieuws dat Apple werkt aan een make-over van de muziekdienst. De vernieuwingen zouden tijdens de WWDC die in juni plaatsvindt worden gepresenteerd en met iOS 10 worden doorgevoerd.

Volgens de geruchten komt er een volledig nieuw design, dat leunt op een strak zwartwit thema. Apple kreeg veel te horen dat de navigatie van Apple Music niet duidelijk is en zou dat verbeteren. Ook worden albumhoezen groter en komen er naar verwachting 3D Touch-opties, die voornamelijk voor het delen van nummers zijn. Daarnaast zou Apple Music songteksten gaan bevatten, zodat je tijdens het luisteren van liedjes kunt meelezen of -zingen. Als laatst zou ook het ‘Voor Jou’-onderdeel van de app versimpeld worden, zodat mensen er actiever gebruik van maken.

Lees ook: 5 functies die we van Apple Music iOS 10 kunnen verwachten

Nog geen korting in Nederland en België

De kortingsabonnementen lijken vooralsnog dus niet in Nederland uitgerold te worden. Met deze actie maakt Apple het voor gebruikers wel een stuk interessanter om een abonnement te nemen. Het bedrijf hoopt waarschijnlijk dat veel mensen overstappen van andere diensten zoals Spotify.

Lees meer over Apple Music

Bron: TechCrunch
Categorieën: Apple, Apps
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen