De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Music streams niet in de buurt van Spotify, maar da’s logisch

Rutger Otto
31 juli 2015, 10:32
2 min leestijd
Apple Music streams niet in de buurt van Spotify, maar da’s logisch

Apple Music scoorde in de eerste maand zo’n 10 miljoen gebruikers. Dat is een flink aantal, maar het aantal streams haalt het niet bij die van Spotify, zo doet een muzieklabel uit de doeken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music streams

De muziekstreamingdienst van Apple verscheen een maand geleden als vast onderdeel van iOS 8.4 in de vernieuwde Muziek-app. Iedereen die Apple Music begint te luisteren, kan dat drie maanden lang gratis doen. Volgens de laatste cijfers zouden al 10 miljoen mensen dat momenteel doen.

Hoe goed het écht gaat is maar de vraag, want we weten niet hoeveel mensen er na drie maanden zullen blijven betalen voor de dienst. DashGo, een uitgever van indiemuziek, heeft het aantal streams tussen Apple en Spotify gevolgd en ziet flinke verschillen. Volgens de uitgever halen streams via Apple Music 1/25 van de streams via Spotify.

Logisch

Dat is veel minder, maar het is niet vreemd. Spotify heeft momenteel ruim 75 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Het verschil in aantal gebruikers werkt uiteraard mee. Daarnaast is Apple Music alleen nog beschikbaar op Apple-apparatuur, in tegenstelling tot Spotify. Later dit jaar komt Apple Music er trouwens ook voor Android-toestellen en kan het weer een flinke slag slaan in gebruikersaantallen.

Afgezien daarvan denkt ceo Ben Patterson van DashGo dat Apple Music muziek ook anders presenteert. Volgens hem krijgen indie- en kleinere artiesten op Apple Music niet dezelfde exposure als op Spotify in afspeellijsten.

apple music functies

Apple Music

Met DashGo als enige bron heb je enkel cijfers van een niche-markt, namelijk die van indie-artiesten. We weten nog steeds niet precies hoe Apple Music zich precies tot Spotify verhoudt en of grote artiesten bijvoorbeeld wel meer gestreamd worden.

Apple Music kost na de proefperiode van drie maanden 9,99 euro per maand voor individuele gebruikers. Gezinnen tot zes personen krijgen korting en betalen 14,99 euro per maand. Lees onze eerste bevindingen van de muziekdienst in de Apple Music review.

Het laatste Apple Music nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu