De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Keerpunt: Apple Music heeft nu meer abonnees dan Spotify in de VS

Lars Paijmans
9 juli 2018, 8:52
2 min leestijd
Keerpunt: Apple Music heeft nu meer abonnees dan Spotify in de VS

Apples muziekdienst Apple Music groeit hard. Zo hard dat grote concurrent en marktleider Spotify voor het eerst is ingehaald in de Verenigde Staten. Wanneer is Europa aan de beurt?

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Music Spotify ingehaald in de VS’

Digital Music News schrijft dat een grote muziekdistributeur een nieuw onderzoek heeft gedaan. Daaruit blijkt dat zowel Spotify als Apple Music in de Verenigde Staten ieder inmiddels 20 miljoen abonnees hebben. “Apple Music ligt een beetje voor op Spotify”, aldus het onderzoek.

Apple Music Spotify

Daarmee mag Apple Music zich voor het eerst de grootste muziekdienst van de VS noemen, wat betalende gebruikers betreft. Begin dit jaar voorspelden analisten al dat dit zou gebeuren, omdat het aantal abonnees van Apples muziekdienst sneller stijgt dan dat van Spotify. Uit een eerder onderzoek bleek dat Spotify met 2 procent per maand groeit en Apple dit met 5 procent per maand doet.

Wereldwijd heeft Apple echter nog een lange weg te gaan. In totaal heeft Spotify 70 miljoen leden en moet Apple het doen met 45 miljoen. Daarbij wordt de enorme groep van 90 miljoen gratis Spotify-gebruikers niet meegeteld, en hetzelfde geldt voor de groep van 5 tot 10 miljoen mensen die een proefperiode van Apple Music hebben.

Ook een streamingrecord voor Apple Music

Ondanks dit grote verschil zette Apple deze maand wel een record met het meest gestreamde album in een dag. De nieuwe plaat van Drake werd 132 miljoen keer beluisterd op Spotify en maar liefst 170 miljoen keer op Apple Music.

Apple heeft al verschillende dingen geprobeerd om zijn muziekdienst aantrekkelijker te maken. Zo verschenen er in het begin vaak tijdelijk exclusieve albums en werkt Apple Music als enige samen met spraakassistent Siri. Volgend jaar zou het bedrijf een eigen Netflix-concurrent lanceren en dit samen met Apple Music willen aanbieden als een groot entertainment-abonnement. Wederom een nieuwe zet om Spotify te slim af te zijn en daar gebruikers weg te halen.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen